Todorović: Dveri 20 godina obmanjuju javnost

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Milun Todorović, još jednom je ponovio da ne postoji, niti je ikada postojala, bilo kakva ideja za formiranje navodnog prihvatnog centra za migrante u Čačku.

Todorović je u pisanoj izjavi, povodom kampanje Dveri o navodnom formiranju Humanitarnog centra za prihvat migranata u Čačku, to demantovao i istakao da je siguran da će naš narod u hrišćanskom duhu pomoći ljudima u nevolji, jer ponosni i slobodarski nastrojeni Čačani nikada nisu bili, niti će biti ksenofobi, što je Bošku Obradoviću jako teško da razume. Saopštenje prenosimo u celosti.

-„Nakon dvadeset godina obmanjivanja, iluzija i fantazmagoričnih zaluđivanja građana Čačka i Srbije, samozvani “Srpski Pokret Dveri”, koji je u međuvremenu postao politička organizacija, pokazao je svoje pravo lice. Naime, stranka koja je kao svoj program pred narod podastrla hrišćanske i porodične vrednosti se u proteklim danima oštro suprotstavila navodnom formiranju Humanitarnog centra za prihvat migranata u gradu Čačku i pored toga što je Komesarijat za izbeglice jasno stavio do znanja da takva zamisao nikad nije postojala. Ipak, Bošku Obradoviću, samozvanom političkom lideru koga je u proteklom periodu napustio veliki broj istomišljenika, u nedostatku valjanih argumenata nije bilo teško da izmisli novu laž. Više nego očigledno je Obradovićevo nastojanje da skrene pažnju sa svojih neuspeha, kako na političkom, tako i na radnom planu. Sa strankom u rasulu, nikada manjom podrškom građana, koja rapidno opada, Dveri, kao privatna organizacija Boška Obradovića, se neumorno trude da degradiraju i lošim spinovima, uvek se pokazalo lažnim, skrenu pažnju sa svega što je u prethodnom periodu u korist građana Čačka i Srbije urađeno. Čak je i Dragan Đilas, novi gazda Boška Obradovića, po ovom, kao i mnogim drugim pitanjima, ozbiljno je ukorio svog pulena, shvativši koliko mu Obradović svojim nasilničkim, huliganskim i uličarskim ponašanjem odmaže. Počevši od pretnji silovanja žena, pretnji predsednici republičke Skupštine Maji Gojković, lupanjem državnom zastavom o vrata parlamenta, kako bi ga “oslobodio” i najzad sve je kulminiralo najlošijim medijskim spinom do sad od strane Boška Obradovića i njegovih istomišljenika, upućenim na adresu predsednika Republike Aleksandra Vučića i nas iz SNS-a o navodnom naseljavanju prognanih i usled ratnih razaranja raseljenih žena, dece, staraca i muškaraca, koje Obradović tako devastirane i iznemogle priviđa po čačanskim selima, kako nam navodno otimaju i pale ognjišta i siluju majke i žene. Kroz istoriju i pored hrabrog i nesalomivog duha srpskog naroda, nažalost mogli bi smo da nabrojimo niz nesrećnih istorijskih događaja u kojima se i naš narod našao na izbegličkom putu. Počevši od Prvog svetskog rata, preko Drugog svetskog rata, pa sve do stradanja Srba u ratovima na prostoru bivše SFRJ i Kosova i Metohije. Razumevši sa tog aspekta, koji je očigledno Boško Obradović zaboravio, poziciju u kojoj se ti unesrećeni ljudi naterani na izgnanstvo nalaze, srpski, slobodarski i hristoljubivi narod će im u nevolji pomoći, kao što je uvek i svima u nevoljama pomagao. Tvrdim da ne postoji, niti je ikada postojala, bilo kakva ideja za formiranje navodnog prihvatnog centra za migrante u Čačku, ali sam siguran da će naš narod u hrišćanskom duhu pomoći ljudima u nevolji, jer ponosni i slobodarski nastrojeni Čačani nikada nisu bili, niti će biti ksenofobi, što je Bošku Obradoviću jako teško da razume.“

Predsednik Gradskog odbor SNS Čačak
Milun Todorović

Izvor: Ozon press, 032 info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име