Svi za Luku!

Luka Rakonjac, nekadašnji učenik OŠ „Vladislav Petković Dis“ iz Zablaća, a sada učenik Tehničke škole u Čačku, ponovo bije bitku sa opakom bolešću.

Njegova i borba njegove porodice traje od avgusta 2017. godine kada mu je dijagnostifikovan sarkom kostiju. Usledila je operacija, u decembru 2017, hemioterapije i zračenja sa kojima se Luka hrabro nosio. U decembru 2018. Luka je morao na još jednu operaciju, ovoga puta na glavi, a onda i na ponovnu hemioterapiju i zračenja.

Nažalost, ove godine su mu ponovo otkrivene metastaze na oku i glavi, tako da su izvršene dve operacije 11. i 22. novembra 2019. godine na kostima glave i oka. Širenje sarkoma nije zaustavljeno nažalost širi se na kosti. Luka je trenutno na Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu gde prima hemioterapiju.

Nakon svih nabrojanih intervencija i jake terapije koju prima, Luka je veoma iscrpljen i njegovo opšte zdravstveno stanje je veoma ozbiljno.

Pošto terapija koju je dosada primao nije dala željeni efekat, a Lukino stanje je sve teže, doktori predlažu da mu se uključi i imunoterapija, koja se određuje i prima u inostranstvu. Kao najpovoljnija opcija odabrana je Klinika za imunologiju u Moskvi, kod dr Viktora Aleksandroviča Borisova. Nažalost, najveći problem je kako prikupiti sredstva, pošto put, pregled, prve analize i boravak u Moskvi košta oko 5 000 eura, a Luka bi već u januaru trebalo da bude primljen na kliniku jer je situacija veoma
hitna.

„Želeli smo u ovom pismu da bude i trenutna Lukina fotografija, ali Luka to nije želeo. Nadamo se da će te imati razumevanja za naše divno dete koje se lavovski bori“, dodaju u pismu njegovi nastavnici i drugari.

Učenici i nastavnici OŠ „Vladislav Petković Dis“ iz Zablaća i Tehničke škole iz Čačka organizuju još jednu humanitarnu prodaju predmeta, čestitki, kao i peciva iz đačke kuhinje.

Humanitarna prodaja održaće se 8, 9. i 10. januara 2020. godine, na platou ispred Doma kulture u Čačku, ispred prostorija Kancelarije za mlade grada Čačka.

Svi koji žele da se priključe akciji novac mogu da uplate na dinarski račun kod Komercijalne banke broj 205-9011007298107-75, devizni račun u istoj banci RS35205903102723491251, ili da simboličan poklon povodom novogodišnjih i božićnih praznika pronađu na humanitarnoj prodaji na štandu ispred Doma kulture.

Profesori i učenici Tehničke škole i OŠ „Vladislav Petković Dis“

Izvor: 032 info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име