Formiran volonterski centar u Mrčajevcima. Pokrivaju osam sela

Nakon što je gradski štab za vanredne situacije doneo odluku o formiranju 11 centara, o kojoj smo pisali ranije, gradsko rukovodstvo je krenulo u obilazak istih kako bi se uverilo da je situacija pod kontrolom.

Jedan od centara se nalazi u Mrčajevcima i obišla ga je Milica Dačić, zamenica gradonačelnika uz pratnju Igora Trifunovića i Miroslava Petkovića.

Ekipa iz Mrčajevaca sa Milicom Dačić, zamenicom gradonačelnika Čačka

„Kako bismo se uverili da sve funkcioniše u najboljem redu obišli smo sve volonterske centre. Formirano je ukupno 11 centara koja pokrivaju više naseljenih mesta, a najstariji sugradjani će moći da ih kontaktiraju putem telefona kako bi im volonteri kupili hranu i lekove. Pohvala za sve mlade ljude koji će raznositi namirnice našim starijim sugradjanima kako bi im pomogli u ovoj situaciji, a posebno za Petra Spasojevića, studenta završne godine niškog Medicinskog fakulteta koji pomaže pri centru u Mrčajevcima.“ rekla je Milica Dačić.

Volonteri iz Mrčajevaca

Marina Lećić, mlada volonterka iz Bresnice je na raspolaganju svojim komšijama od prvog dana i stara se da njene kolege volonteri postignu maksimum i izadjuu svima u susret.

Marina Lečić

„Mi kao volonterski centar 65+ MZ Mrčajevci, imamo veliki broj poziva građana. Izlazimo im u susret što se tiče svega i to našim starijim sugrađanima mnogo znači.
U proseku 20 poziva dnevno imamo i naši stariji sugradjani uglavnom traže namirnice, lekove i savete kako da se ponašaju u ovoj situaciji. Mi svojim radom pokrivamo više sela i to: MZ Mojsinje, MZ Donju Gorevnica, MZ Mrčajevci, MZ Bresnica, MZ Vujetinci, MZ Bečanj, MZ Katrga i MZ Ostru.“ – dodala je Lečićka.

Za sve što vam je potrebno, možete kontaktirati ovu ekipu na sledeće brojeve:
032 800 167; 032 800161; 0631781670

Dragi gradjani, budite strpljivi, poštujte preporuke lekara i ne izlazite iz kuće. Što pre se izborimo sa ovim virusom pre ćemo se vratiti u normalu. Zdravi bili!

Izvor: 032info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име