Karavan „Budi hrabra – pregledaj se“

Tokom oktobra, međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, kompanija Avon je u okviru Akcije za borbu protiv raka dojke, koja se sprovodi od 2004. godine, uručila donaciju udruženju „Žena uz ženu“ i na taj način pomogla da se pokrene akcija „Budi hrabra – pregledaj se“. Pokretna ordinacija sa ultrazvučnim aparatom i pratećom opremom tokom oktobra biće dostupna u gradovima širom Srbije svim ženama do 45. godine koje žele da obave preventivne preglede dojki i da informišu o značaju prevencije i ranog otkrivanja i lečenja raka dojke.

– Naša kompanija je u svetu donirala preko milijardu dolara, a u Srbiji 700.000 dolara za opremu koja je potrebna za ranu dijagnostiku, kao i za edukativne programe i kampanje u borbi protiv raka dojke. Osluškivanjem sebe, pravilnim i redovnim samopregledima pravimo prvi korak ka zdravoj budućnosti.

Zato smo pokrenuli kampanju #normalnozamene, a Karavan „Budi hrabra – pregledaj se“ podržali sa ciljem da se poveća broj pregleda i samopregleda dojki kako bismo zajedno uticali na svest kod žena o značaju prevencije – izjavila je Danijela Šantić, direktorka kompanije Avon za Adriatik i dodala: „Kompanija Avon kontinuirano, tokom cele godine, prikuplja sredstva za aktivnosti usmerene za borbu protiv raka dojke prodajom proizvoda označenih roze vrpcom, čiji je celokupan bruto profit namenjen ovim aktivnostima, kao i putem novčanih donacija na Avon sajtu“.

Rak dojke je najčešći maligni tumor kod žena kako u svetu, tako i u našoj zemlji. Svake godine, od raka dojke oboli preko milion i po žena. U Srbiji se svaka četvrta žena suočava sa ovim oblikom maligniteta, dok njih 1.600 izgubi bitku, što ovu bolesti čini jednim od vodećih uzroka smrtnosti među ženama u Srbiji.

 Živimo u vremenu punom stresa i kao žene imamo tendenciju da svoje potrebe podredimo drugima – deci, porodici, prijateljima, ali i poslu. Baš iz tog razloga je neophodno da svaka žena odvoji vreme za sebe, da redovno obavlja samopreglede i da redovnim kontrolnim pregledima sačuva svoje zdravlje. Jer ukoliko sama nije zdrava, treba da bude svesna da  neće moći da bude podrška ni drugima – rekla je Ana Dornik iz udruženja „Žena uz ženu“ i dodala: „Zahvalna sam saradnicima iz kompanije Avon koji godinama podržavaju aktivnosti u cilju prevencije raka dojke i što udruženim naporima motivišemo žene da kontrolišu svoje zdravlje kontrolnim pregledima.“

Karavan „Budi hrabra – pregledaj se“

“Žena uz ženu” i kompanija Avon vas pozivaju na besplatne ultrazvučne preglede u gradovima širom Srbije u cilju prevencije i ranog otkrivanja i lečenja raka dojke.“

Karavan „Budi hrabra – pregledaj se“ kreće od Novog Sada i nastavlja dalje u Sremsku MitrovicuŠabacObrenovacUbLjigMladenovacKragujevacČačakUžiceKraljevoKruševac i završava u JagodiniBesplatni pregledi dojki će se obavljati u vremenskom periodu od 12 do 18 časovaPrijave će biti moguće na licu mesta od 11.30 do 12.00 časova, a prednost će imati dame koje nikada nisu bile ili nisu bile duže od dve godine na ultrazvučnom pregledu dojki.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име