Grad Čačak raspisuje konkurs za subvencionisanu nabavku mineralnog đubriva, ovo su svi detalji

Foto: 032info

ČAČAK – Gradska uprava Čačak od ove godine uvela je subvencije za nabavku mineralnog đubriva. Za tu namenu iz agrarnog budžeta izdvojeno je 7,5 miliona dinara.

Bojan Gavrilović, rukovodilac grupe za poljoprivredu pri Gradskoj upravi za lokalni ekonomski razvoj, najavio je da će konkurs za refundiranje dela cene mineralnog đubriva biti raspisan 30. juna.

Radi se o refundiranju 20 dinara po kilogramu bilo kog mineralnog đubriva čvrste formulacije, maksimalno 600 kilograma po hektaru, s tim što će maksimalno davanje po jednom domaćinstvu biti do 30.000 dinara. Ova vrsta subvencije je van one sume od 67,5 miliona, koja će biti opredeljena za naš veliki konkurs za poljoprivrednike koji će biti realizovan najverovatnije u drugoj polovini jula“ – naveo je Gavrilović u izjavi za TV Galaksija 32.

On je objasnio i tehničke detalje o načinu prijave na konkurs za mineralno đubrivo.

Grad Čačak će objaviti javni poziv 30. juna, a od 5. jula će početi slanje dokumentacije poštom, isključivo uslugom “Post ekspres“ na adresu Poljoprivredne stanice. Poljoprivredna stanica će primati zahteve i obrađivati ih, praviće rang-listu i isplaćivaće poljoprivredne proizvođače“ – rekao je Gavrilović.

Prema njegovim rečima, proizvođači će u dokumentaciji morati da prilože račune za nabavku mineralnog đubriva, a oni će važiti od avgusta prošle godine do dana podnošenja zahteva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име