Adžić (SOČ): „Život je neprikosnoven“ i tačka!

U našu redakciju je stiglo saopštenje SOČ-a koje prenosimo u celosti:

Sindikat obrazovanja Čačak podržava sve kolege učitelje koji su na dostojanstven način pokazali šta znači biti vaspitač. Posebno ističemo kolege učitelje iz tri naše osnovne škole: OŠ “Tanasko Rajić“, OŠ “Filip Filipović“ i OŠ „Dr Dragiša Mišović“, koji su braneći dostojanstvo profesije postali perjanice Unije SPRS i SOČ-a.

Njima se na hrabrosti i odvažnosti divi cela prosvetna Srbija. Njihova odgovorna odluka je da, vodeći računa o zdravlju dece, svome i zdravlju porodica, a u dogovoru sa roditeljima učenika, pređu na nastavu na daljinu, s obzirom na epidemiološku situaciju, kako u gradu tako i u Srbiji. Da je odluka ispravna, pokazuje velika podrška roditelja na kojoj smo im zahvalni, a naši podaci potvrđuju veliko odsustvo, kako dece tako i učitelja u velikom broju škola.

Ni Sindikat obrazovanja Čačak, kao ni Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, iako je pisala 26.11.2020. godine, Kriznim štabovima grada i Republike, nisu dobili odgovor od nadležnih da se mera nastave na daljinu proširi i na nastavu od 1. do 4. razreda osnovne škole. Sindikat obrazovanja Čačak se pita ko je taj koji može da potvrdi da virusa Kovid -19 nema od 1. do 4. razreda i među decom i učiteljima? Naši podaci govore suprotno!

Na kraju se pitamo, ko će preuzeti odgovornost zbog toga što jesenji raspust nije produžen od 16.11.2020.god. za 14 dana kao što je predložila predsednica Unije SPRS, Jasna Janković, svim nadležnima, što se kasnije pokazalo ispravnim. I još, ko preuzima odgovornost u Čačku za sve zaražene učenike, učitelje i njihove porodice!?!

ŽIVOT JE NEPRIKOSNOVEN! KAŽE USTAV REPUBLIKE SRBIJE ČLAN 24, KAO ŠTO I ZAKON O BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJA NA RADU OMOGUĆUJE NAPUŠTANJE RADNOG MESTA U SLUČAJU NEPOSREDNE OPASNOSTI PO ŽIVOT ILI ZDRAVLJE LJUDI.

S poštovanjem,

U Čačku, 4.decembra 2020.god.
Predsednik SOL-a
Vladimir Adžić

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име