Asfaltirani putni pravci u Viljuši u dužini od 2,5 km

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović danas je saradnicima posetio MZ Viljuša, u kojoj je završen put od Doma u ovom selu, do groblja. Uz ovu saobraćajnicu, urađeni su i putevi prema Dilparićima i Alempijevićima, što je ukupno oko 2,5 kilometra saobraćajnica.

Na zahtev meštana, a na inicijativu Grada Čačka, ovu investiciju vrednu nešto više od 25 miliona dinara, finansirala je Vlada Republike Srbije, preko JP „Putevi Srbije“.

Gradonačelnik Todorović je naglasio da je Grad Čačak doprineo u velikoj meri prilikom uređenja imovinsko pravnih rešenja parcelacije, kako bi se, uz veliku podršku meštana, stvorili uslovi za obnovu putne infrastrukture.

„U poslednje tri i po godine u Viljuši je izgrađeno sedam kilometra novih saobraćajnica. Naša želja i namera je da uz pomoć Vlade Republike Srbije, u svim delovima grada Čačka, investiramo u putnu infrastrukturu i da se u budućnosti nastave radovi prema prioritetima. Da se investira i u kanalizaciju, vodovodnu i niskonaponsku mrežu, naravno, uvek nove puteve, kako bi se život olakšao onima koji žive na selu, ali i kako bi mu se vratili mladi sa svojim porodicama“ – rekao je Todorović.

Gradonačelnik Čačka istakao je i da će lokalna samouprava raditi na tome da se obnovi škola u Viljuši (istureno odeljenje OŠ „Vladislav Petković Dis“ iz Zablaća), koju trenutno pohađa samo pet učenika, kako roditelji iz ovog kraja ne bi morali decu da vode u škole u Zablaću ili Čačku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име