Čačak – grad sa povoljnim poslovnim okruženjem

Grad Čačak dobio je certifikat o povoljnom poslovnom okruženju, jer je prošao kroz program Certifikacije opština sa povoljnom poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi.

Uz Čačak, ovaj certifikat dobili su i Novi Sad, Leskovac, Ruma, Bor, Stara Pazova i Pećinci.

Certifikate dodeljuje Regionalna mreža za povoljno poslovno okruženje u jugoistočnoj Evropi, koja okuplja više od 20 partnerskih organizacija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore i Srbije, a na događaju je ozvaničeno i proširenje ove platforme. Regionalnoj mreži pristupile su partnerske organizacije iz Albanije i Kosova* i cilj je da u proces certifikacije do kraja 2023. uđe i njihovih 16 lokalnih samouprava.

Izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović istakla je značaj saradnje jer će povezivanje i veći nivo standardizacije usluga u regionu omogućiti bolje uslove za život i rad 20 miliona građana i 1.150.000 biznisa na ovim prostorima.

„Partnerstvo za konkurentniji region omogućiće da njegove članice nastave razmenu iskustava i uspeh u reformama, poput elektronskih građevinskih dozvola, eKatastra, elektronske registracije sezonskih radnika, unapređenja inspekcijskog nadzora, digitalne fiskalizacije. Partnerstvo će nam omogućiti i da već 2023. objavimo prvi regionalni izveštaj koji će na precizno meriti ekonomsku i političku stabilnost i rangirati ekonomije regiona prema kvalitetu života i uslova za poslovanje“, rekla je Jovanović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име