Čačak: Pijaca se ipak zatvara, parkig besplatan

Za sve materijalne troškove u cilju suzbijanja korona virusa iz gradskog budžeta grada Čačka biće izdvojeno milion i 400 hiljada dinara, rekao je gradonačelnik Milun Todorović nakon 101. sednice Gradskog veća na čijem je dnevnom redu bila samo ova tačka.

Danas u 16 časova zatvorena je pijaca u Mrčajevcima , a od 26. marta biće zatvorene i ostale četiri na čačanskom području. Ovo odluku doneo je danas Gradski štab za vanredne situacije grada Čačka nakon sastanka Radnog tima za praćenje širenja korona virusa .

Komandant Štaba Milun Todorović je pojasnio da će Mikro pijaca, Robna, Zelena i Mesna biti zatvorene u četvrtak 26. marta , ali da se to ne odnosi na lokale koji se nalaze na ulazu u Zeleni pijac.

“Od danas je obustavljena i naplata parkiranja vozila na parkinzima u gradu . Jedna od vanrednih mera Gradskog štaba je i da predškolske ustanove čiji je osnivač grad neće naplaćivati uslugu boravka dece od uvođenja vanrednog stanja”, rekao je Todorović i dodao da će zamoliti i vlasnike privatnih vrtića da to isto učine

1 KOMENTAR

  1. Šanse za infekciju COVID 19 virusom su daleko manje na otvorenom prostoru kao što je zelena pijaca, nego su u zatvorenim prostorima poput marketa koji ostaju otvoreni za vreme trajanja epidemije. Takođe je na takvom prostoru lakše poštovati meru distance, jer je mnogo veći nego i najveći super marketi, koji opet ostaju otvoreni i gde se prave gužve. Ovo je stoga jedna loša odluka. Molim građane Čačka, obrazovane, stručne i sposobne da se pridignu i angažuju u kriznoj situaciji!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име