Čačak: Poskupljuje voda za 11,2 %, odnošenje smeća za 7,5%. Usvojeni izveštaji o radu svih JP za 2020.

Na jučerašnjoj sednici Gradskog veća u Čačku utvrđen je predlog plana detaljne regulacije „Severni opštinski put”, kao i izmena i dopuna plana regulacije za Aerodrom Preljina. Prihvaćen je predlog odluke o povećanju cena usluga vode i upotrebe kanalizacije i odluke o povećanju cene odnošenja i deponovanja komunalnog otpada.

Na dnevnom redu današnjeg zasedanja jedna od najvažnijih tačaka bila je utvrđivanje predloga odluke o povećanju cene vode za 11,2% i usluge odnošenja smeća za 7 i po posto. Većnici su utvrdili i plan detaljne regulacije „Severni opštinski put”.

Prema rečima Miluna Todorovića, gradonačelnika Čačka, na sredini tog planskog akta biće predviđen i kružni tok, koji odvaja jedan krak i spaja sa Knićaninovom ulicom, a takvim rešenjem stvoriće se brojne mogućnosti za izgradnju stambenih objekata, zoo vrta, a pre svega za rasterećenje saobraćaja u gradu.

Utvrđen je i predlog izmena i dopuna plana regulacije za Aerodrom Preljina, gde je predviđena izgradnja hipodroma i propratnih sadržaja na 30 hektara površine u naredne 3 godine, dodaje Todorović.

Većnici su razmatrali i usvojili izveštaje o radu svih javnih preduzeća za 2020. godinu, gradskih uprava i pravobranilaštva. Doneto je i rešenje o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име