Čačak postaje svetska prestonica sportskog plesa

Zahvaljujući novoizgrađenom auto-putu i otvorenom aerodromu Morava, naš grad je postao nezaobilazni centar mnogih manifestacija. Odlična pozicija grada ali i povezanost sa ostalim delovima Srbije, a i sveta je bilo ono što smo željno isčekivali.

OVI USLOVI SU NAM OMOGUĆILI DA U ČAČAK DOVEDEMO SVETSKU ELITU I NAJBOLJE TAKMIČARE SPORTSKOG PLESA.

Uz ogromnu podršku grada, čije rukovodstvo je prepoznalo da je ovo takmičenje značajno za grad i uložili svaki vid podrške postavši glavni pokrovitelj ovog takmičenja ali i bezuslovno zalaganje Plesnog kluba Luna, koji u našem gradu postoji i uspešno radi već 27 godina, upravni odbor i sam predsednik Plesnog Saveza Srbije Marija Lazarević, naša čačanka, odlučili su da daju podršku do sada najvećem takmičenju sportskog plesa ne samo u Čačku veći i Srbiji.

Plesni klub Luna je svojim radom i organizacijom do sada preko 19. takmičenja sportskog plesa najvišeg saveznog ranga od Kvalifikacionih turnira, Kupova Srbije, Rejting takmičenje Srbije, pa do Državnih prvenstava, stekao uslov da organizuje i takmičenje međunarodnog karaktera pri svetskoj federaciji sportskog plesa World DanceSport Federation(WDSF)

Kada će biti održano i kog je ranga takmičenje?

World DanceSport Federation International Open, Serbia Open 2020 i Čačak Trophy 2020 biće održani 2. i 3. Maja 2020 godine u Čačku u sportskoj hali „Mladost“.

Zašto ste se odlučili i upustili u organizaciju ovako velikog takmičenja?

„Kao rođena čačanka, koja je odrasla u ovom gradu i kao takmičar, a sada kao sudija sam ga predstavljala u zemlji i inostranstvu uvek sam se trudila da naš grad i Plesni klub Luna stoje rame uz rama sa svetskim metropolama i najboljim klubovima sportskog plesa. Ovo takmičenje ali i godina su nova prekretnica za sportski ples i Plesni klub Luna u Čačku ali i Srbiji. Ovo takmičenje će postati tradicionalno i organizovaće se i u narednim godinama“ – poručila je predsednica Plesnog Saveza Srbije gđa. Marija Lazarević.

Ovo je velika organizacija, iza cele priče stoji i svetska federacija koja sigurno ima svoje uslove, da li ih možete ispuniti? I koliki broj takmičara očekujete?

„Posle dugih pregovora sa Svetskom federacijom i iznošenja činjenica ali i stanja u našem gradu uspeli smo da dobijemo organizaciju takmičenja. Za sada imamo potvrđeno učešće 23 zemlje, pored svih zemalja iz okruzenja dolaze i predstavnici Irske, Češke, Rusije, Gruzije, Turske, Grčke, Nemačke, Austrije, Italije, Estonije, Albanije, Poljske, Slovačke, Libana, Slovenije, Belorusije…

Čačak jos ima problem sa smeštajnim kapacitetima, koji je mali za još veće sportske događaje pa se iskreno nadamo da ćemo od naredne godine steći uslovi da se organizuje i takmičenje najvišeg svetskog nivoa WDSF WORLD OPEN.

Radujemo se i rekonstrukciji Borčeve hale koja će tada pored novog izgleda dobiti i funkcionalniji prostor.

U razgovorima sa ljudima iz Utp „Morava“ oko organizacije ovogodišnjeg takmjčenja dobili smo potvrdu da će se smeštajni kapaciteti od naredne godine proširiti i sa Hotelom „Morava“ što bi zadovoljilo potrebe organizacije velikih takmicenja.

Zahvaljujemo se ovim putem UTP „Morava“ što nam pruža kompletnu podršku za predstojeće takmičenje.

Naš klub i naš grad su oduvek bili dobro domaćini, što pokazuje i sve veća posećenost takmičenja u našoj organizaciji!

Takmičenje u Čačku je ušlo u kalendar svetske plesne federacije što je najbitnije i od ove godine Čačak će imati svake godine najbolje svetske plesače!

Ostale organizacione uslove ispunjavamo, kao i broj učesnika kako takmičara tako i zemalja sveta.

Ne smemo se zavaravati i upuštati u neke ne proverene priče. Mi smo već bukrali smeštajne kapacitete celog UTP „Morava“ za taj datum. Znamo koji je kapacitet grada pa ćemo se u skladu sa tim i ponašati.

Grad se razvija, jača, i poboljšava sve usluge što nam daje mogućnost daljeg napretka i organizacije još većih takmičenja.“ – rekli su nam iz Plesnog kluba Luna.

Pozivamo sve sugrađane da nastavak prvomajskih praznika provedemo zajedno, uživajući u plesnom umeću najboljih plesača sveta! Vidimo se 2. i 3. maja u hali Mladost.

Izvor: 032info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име