Čačak: Ronio Moravom i za 10 minuta izvadio 50 kg gvoždja i par grama srebra (FOTO)

Vlade Dragić koji je u Čačku i šire poznat po svom humanitarnom radu, rešio je da za Ivanjdan malo odmori. Gde bi drugo Čačani provodili vreme po ovim vrućinama ako ne na Gradskoj plaži. Ali Vlade radi i dok odmara.

Naime, roneći u Moravi, primetio je da na dnu reke ima gvoždja. Malo po malo, na površinu je iznosio razne predmete od gvoždja, eksere, šafove, ključeve i slično. Verovatno su poplave učinile svoje, pa se koritom reke Zapadne Morave slilo mnogo metalnih predmeta do brane.

Sa maskom na licu i gvoždjem u rukama, privukao je pažnju najmladjih. Deca su se smejala i posmatrala ga sa čudjenjem, sve dok nije izronio sa krstićem u rukama. Na njemu utisnut žig 925, znači krstić je od srebra.

Foto: fb Vlade Dragić

Vlade je na ovaj način inspirisao mnoge koji će iz znatiželje u narednim danima roniti ili „pecati“ na magnet. Na taj način ćemo očistiti korito na dnu reke i možda pronaći nečije drage uspomene. Inače, Morava je čista reka ali na dnu korita možemo pronaći ostatke naše kolektivne neodgovornosti.

Foto: fb Vlade Dragić

Gvoždje koje je izvadio iz vode prodao je kao sekundarnu sirovinu i zaradio 1500 dinara, ali krstić nema cenu. On je putem svog profila pozvao vlasnika da se javi, ako se niko ne pojavi zadržaće ga za sebe kao dragu uspomenu. Simbolično ili ne, ali krstić je pronašao na Ivanjdan.

Foto: fb Vlade Dragi

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име