Čačak u svetu glume: Vladimir Jocović otvara školu glume u Čačku

Nema kraja delatnostima života u kojima Čačani imaju glavnu ulogu! Da, bukvalno glavnu ulogu. Vladimir Jocović, glumac poreklom iz Čačka, godinama gradi likove i prenosi ih na filmsko platno, televiziju i nacionalne i lokalne teatre.

Fakultet dramskih umetnosti završava 2013. godine u klasi profesora Dejana Cicmilovića i već kao student druge godine se priključuje Narodnom pozorištu u Prištini kao glumac – saradnik da bi 2015. godine postao član UDUS-a i otišao u “slobodnjake”. Neke od najznačajnijih uloga su mu u filmovima “Srbija u velikom ratu“ i “Panta Draškić-cena časti, gde je tumačio lik Aleksandra I Karađorđevića ,TV serije “Švindleri“, “Ubice mog oca”, “Kamiondzije d.o.o.

“Pevačica”, predstave “Čudo u Šarganu” San letnje noći”, „Ivkova slava u Prizrenu i mnoge druge. U njegovoj biografiji je i nekoliko predstava koje je režirao poput: „Snežna kraljica“ (DK Čačak), „Čekajući Marčela“ (Teatar Estet), „Mačor u čizmama“ (DK Čačak).
Ovom Čačaninu je ukazom vojvode Kolubarskog Miše Vesića dodeljen čin Srpskog četničkog kapetana za izuzetne zasluge u promovisanju Srpskog vojnika i seljaka imajući u vidu njegove uloge kao i to da slobodno vreme najčešće provodi na svom imanju uzgajajući voće i povrće.

Od 2014. godine počinje da se bavi pedagoškim radom kao asistent glumice Drage Ćirić, a kasnije i kao dramski pedagog i reditelj u Glumačkoj radionici čačanskog Doma kulture koji napušta krajem decembra 2020.

Postoje informacije da se priprema da osnuje novu školu glume u Čačku,u kojoj će pored njega predavanja držati i gostujući profesori iz predmeta tehnika glasa i scenski pokret…
Kao sugrađani, moramo iskazati veliko poštovanje našim uspešnim Čačanima i podržavati ideje i projekte koje nesebično dele sa nama stvarajući pozitivnu i vedru atmosferu u gradu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име