Čačanke deo Programa podrške razvoja i promocije ženskog inovacionog preduzetništva

Najinovatiniji potencijal imaju Beograd i Novi Sad, ali inovacija ima u svim delovima Srbije
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, izjavio je da će biti izdvojeno 100 miliona dinara za razvoj i promociju ženskog inovacionog preduzetništva.

Inovacije su budućnost Srbije i nešto po čemu je Srbija najprepoznatljivija u svetu, to je naš brend, rekao je Popović na svečanosti upriličenoj u Vladi Srbije povodom uspešnog završetka drugog ciklusa programa za razvoj i promociju ženskog inovativnog preduzetništva. Istakao je da žene inženjeri iz Srbije učestvuju u programima koji su svetski priznati, i podelio im sertifikate za učestvovanje u programu.

Mirjana Knežević

U okviru programa, 171 žena je dobila usluge mentoringa, kroz 40 obuka je prošlo 880 žena, a više od 4.000 ih je dobilo edukaciju preko onlajn platforme. Popović je izrazio zabrinutost zbog toga što, iako su aktivne u svim sferama života, sve manje žena se odluči da se bavi preduzetništvom, i tom prilikom je pozvao žene da se prijave na konkurse koji su im na raspolaganju jer veruje da će to podstaći kreiranje novih radnih mesta.

Polaznice programa sa Nenadom Popovićem, ministrom za inovacije i tehnološki razvoj

Naredne godine ćemo za ovaj program nameniti još 100 miliona dinara i pozivam sve žene koje žele da se bave inovacijama da se ukljuce u programe-, rekao je Popović.

Marija Lukić, preduzetnica iz Čačka, rekla je da biti žena u preduzetništvu nije jednostavno, jer nije svaka ideja profitabilna. Sertifikat o učešću u programu dosta znači. „Zahvaljujem se ministarstvu i strukovnim udruženjima na podršci i davanju motivacije ženama da se bave inovacijama“, dodala je.

Udruženje poslovnih žena Nadežda Petrović Čačak

Popović je podsetio da je i tekuće godine za ovu aktivnost takođe bilo namenjeno 100 miliona dinara i da je 117 žena dobilo grantove za razvoj svojih inovacionih preduzetničkih ideja i unapređivanje poslovanja.

Foto: FB Vesna Ružičić Baur / Mirjana Knežević
Izvor: Telegraf / 032 info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име