Čačanski predškolci posetili FK Borac 1926

U sklopu akcije „Jedan je Borac’’, koja za cilj ima popularizaciju kluba i fudbala uopšte, dve grupe čačanskih predškolaca su danas posetile Gradski stadion. Oko 80 mališana iz vrtića ‘’Neven’’ i ‘’Majski cvet’’ su sa svojim vaspitačima bili gosti našeg kluba.

Domaćini su im bili stručni savetnik Aleksandar Ivković, generalni sekretar Miloš Teofilović, koordinator Ivan Milinković i prvotimac Borca Marko Milinković. Mališani su sa velikom pažnjom slušali svoje domaćine, upijajući svaku njihovu reč.

„Nama je veoma bitno da od malih nogu deca zavole sport, odnosno fudbal. Današnja poseta je prva u nizu i planirano je da u narednom periodu veliki broj dece iz vrtića i osnovnih škola budu naši gosti. Cilj nam je da im u neposrednom kontaktu predočimo sve prednosti bavljenja fudbalom i šta to znači za razvoj svake ličnosti. Takođe želimo da deca na pravi način izgrade ljubav prema Borcu, Čačku i Moravi, kako su to činile brojne generacije’’ – rekao je iskusni fudbalski stručnjak i pedagog Aleksandar Ivković.

Mališani su imali priliku da postave pitanja i tako čuju šta ih sve može očekivati ako se odluče za treniranjem fudbala.

‘’Ja sam počeo da treniram fudbal kada sam imao godina kao i vi. Posle 17 godina sam se vratio u svoj klub i grad koje najviše volim. Fudbal mi je mnogo toga dao, ali pre svega zahvaljujući tome što se i ja nisam štedeo i mnogo sam dao fudbalu. Bavite se sportom, što je siguran korak ka zdravom odrastanju’’ – poručio je prvotimac Borca Marko Milinković.

Posle prijatnog razgovora i slatkog posluženja, dečaci i devojčice su se rastrčali travnatim tepihom Gradskog stadiona.

Ovakav vid animacije najmlađih da se bave fudbalom je planiran u narednom periodu, a današnja poseta je prva u nizu koje slede

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име