Čačanskim osnovcima predočen značaj školovanja kroz dualno obrazovanje

Na teritoriji grada Čačka, uz podršku Kancelarije za mlade, sprovodi se projekat pod nazivom „Profesionalna orijentacija i promocija školovanja kroz dualno obrazovanje“. 

U četvrtak, 8. decembra u sali Muzičke škole u Čačku održano je predavanje o ovim temama na kom je prisustvovalo 150 učenika sedmog i osmog razreda OŠ „Vuk Karadžić“, „Filip Filipović“, „Vladislav Petković Dis“ i OŠ „Ratko Mitrović“.

Prvi segment predavanja odnosio se na osnove koncepta dualnog obrazovanja i korake u pristupanju ovakvom sistemu školovanja. U ulozi predavača našle su se Mirjana Kovačević i Ana Stojanović ispred Privredne komore Srbije.

Drugi segment odnosio se na značaj profesionalne orijentacije za uspešniji proces izbora karijere o čemu je govorila Sanja Ranković Ilić, psiholog.

Cilj projekta je da se obezbedi blagovremena i efikasna podrška učenicima završnih razreda OŠ, u kompetentnom izboru budućeg profesionalnog zanimanja i to kroz informisanje u okviru profesionalne orijentacije i pohađanje srednje škole po dualnom sistemu obrazovanja.

Projekat se realizuje u 10 gradova/opština u Srbiji, a sprovodi ga organizacija „Panacea solution“ i Privredna komora Srbije u saradnji sa Kancelarijom za mlade.

Zahvaljujemo se, pre svega, Muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“ na podršci u realizaciji projekta! Takođe, veliko hvala pomenutim osnovnim školama, njihovom rukovodstvu, nastavnicima i učenicima koji su prepoznali značaj projekta i uzeli učešće u istom!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име