Da biste dobili 100 evra od države treba da uradite sledeće

Direktna pomoć države iz paketa ekonomskih mera za pomoć privredi, da svakom punoletnom građaninu isplati 100 evra u protivdinarskoj vrednosti, iako najavljena kao „isplata bez izuzetka“, čini se, ipak je stvar izbora.

Ministar finansija Siniša Mali najavio je u četvrtak uveče da će samo određenom broju građana biti direktno uplaćena pomoć, dok će ostali morati da se izjasne.

Zasad je poznato da će se isplata automatski izvršiti svim penzionerima i svima koji primaju socijalnu pomoć. Vršiće se preko računa preko kojih građani uobičajeno primaju penziju i socijalnu pomoć.

I to od 15. maja (iako je bila najava pre nekoliko dana da počinje 11. maja. Mada je prvobitna bila i da će biti „prvim danom prestanka vanrednog stanja“).

Ostali građani, naime, od tog datuma imaju mogućnost da se prijave telefonom ili putem portala Uprave za trezor.

„Počinjemo od 15. maja, a onda ćemo preostalim punoletnim građanima dati mogućnost da se prijave da li žele 100 evra“ – rekao je Mali.

Dodao je da će se to potvrđivati telefonom, jer je prethodnih dana čuo da mnogi ne žele tu pomoć.

„S obzirom na to da su neki negodovali zašto novac ide svima, odlučili smo se za ovu promenu, tako da pozivamo građane da se prijavljuju od sredine maja“ – rekao je on.

Za te svrhe, prema našim informacijama, biće omogućena prijava onlajn, putem portala Uprave za trezor, ili na brojeve telefona koje će ministarstvo naknadano objaviti.

Kako je i ranije najavljeno, dovoljno će biti da prijave svoje ime i prezime, JMBG i broj računa u banci na koji žele da im novac bude isplaćen.

Za one koji nemaju otvoren račun u banci država će za njih otvoriti namenski račun u banci koju sami izaberu, rekao je ranije ministar finansija.

Ova mera, ako je svi prihvate, koštaće državu ukupno oko 570 miliona evra.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име