Dan pešačenja – „Korak bliže zdravlju“

Tradicionalna manifestacija Planinarskog saveza Srbije „Dan pešačenja“ ove godine održava se 10. septembra, a projekat „Otvori plavi krug“ premijerno će učestvovati u ovom, najvećem i najmasovnijem planinarskom poduhvatu u zemlji.

Zahvaljujući saradnji sa planinarskim klubovima u Čačku i Nišu, imamo priliku da našu zajednicu, osobe sa dijabetesom, ljude u riziku od ove bolesti, kao i sve one koji žele da šetnjom razvijaju zdrave životne navike, uključimo u veliku nacionalnu akciju. Dan pešačenja održaće se ove godine pod sloganom „Korak bliže zdravlju“, sa idejom da se svi stanovnici naše zemlje pokrenu, prošetaju i tako naprave korak bliže zdravlju.

Toga dana napravićemo korak bliže zdravlju šetajući u Čačku, zajedno sa partnerima iz Planinarskog kluba „Kablar“ i Društva za borbu protiv šećerne bolesti „Diabetes Melitus“. Šetnja počinje okupljanjem kod Fontane u Velikom parku do 10h i pešači se pravcem – gradski bedem, Park mladosti i kružnom stazom do brane na Moravi. Pešačenje se nastavlja „Stazom zdravlja“ namenjenoj svim uzrastima i kategorijama pešaka i ide se do Parmenca, gde se posle kraće pauze ide nazad do plaže na reci Moravi.

Zainteresovani za šetnju u Čačku mogu se prijaviti mejlom na diabetesmellituscacak@gmail.com, a za učesnike su obezbeđeni osveženje i užina.

Detaljnije na sajtu otvoriplavikrug.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име