„Dan pešačenja“ – Subota u 08:00, od brane na Moravi do Parmenca

Nacionalna akcija i kampanja “Dan pešačenja” predstavlja centralnu ovogodišnju akciju u koju će biti uključeno više od 100 klubova i organizacija Planinarskog saveza Srbije. Odvijaće se paraleno gotovo u celoj Srbiji. Prošlogodišnja akcija je okupila oko 17.200 ljudi u 62 grada i opština koji su sa svojim planinarima podelili radost pešačenja i aktivnog boravka u prirodi.

Ovogodišnja akcija je anti pandemijskog karaktera. Cilj je promocija zdravog načina života kroz pešačenja i aktivnosti vezanih za prirodu, kao najbolje preventive!

„Želimo da uputimo poziv našim sugrađanima da se tog dana pokrenu i hodaju, nebitno da li se prepešači 100 metara ili cela predviđena staza. U stvari, želimo da se pešačenje pretvori u stvarno dobru naviku koja ima ogroman značaj za fizičko i mentalno zdravlje naših sugrađana, a posebno u borbi za jačanje imuniteta! „Dan pešačenja“ je zabavan i jednostavan način da se u najboljem društvu istraži radost hodanja“ – kaže Aleksandar Barać, predsednik Planinarskog društva „Kablar“, Čačak.

„Zbog specifičnosti uzrokovanih pandemijom, Planinarsko društvo „Kabalar“ Čačak, po instrukcijama Planinarskog saveza Srbije će ovogodišnju akciju realizovati na specifičan način. Umesto masovnog okupljanja i polaska na pešačenje, našim sugrađanima predlažemo „Stazu zdravlja“, (brana na Moravi – Parmenac), u periodu 8-12č. Članovi Planinarskog društva „Kablar“ Čačak će biti prisutni na samoj stazi kao logistička podrška. Na ovaj način ćemo ispoštovati pravilo socijalnog distanciranja“ – poručuju iz PD „Kablar“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име