Danas je veliki dan za poljoprivrednike iz pet mesnih zajednica, sačuvano je 65 ha najplodnije zemlje

Danas je veliki dan za poljoprivrednike iz pet mesnih zajednica: Goričana, Zablaća, Kukića, Mršinaca i Baluge Trnavske, jer je sačuvano 65 hektara najplodnijeg poljoprivrednog zemljišta, na kome mnogi uzgajaju svoje useve.

„Zahvaljujući njihovom opravdanom i potpuno smislenom zahtevu, koji su nam, na ovom istom mestu, uputili pre dva meseca, da ne mogu da izmeste svoju proizvodnju, niti da nađu nove parcele, sačuvane su plodne površine, na kojima već decenijama uzgajaju povrće. Nakon sagledavanja njihovog zahteva, kontaktirao sam sve nadležne institucije i ministarstava. Odlučeno je da se deponija za odlaganje materijala za autoput izmesti na drugu lokaciju, a njihov znoj i trud ispoštuje i sačuva poljoprivredna proizvodnja ovog kraja.“ – rekao je Todorović.

Svega toga ne bi bilo bez izuzetne podrške Koridora Srbije, direktora Aleksandra Antića i njegovih saradnika, koji su, naravno razumeli potrebe i zahteve naših ljudi. Usledili su razgovori sa predstavnicima Vlade Republike Srbije koja je, takođe, dala veliki doprinos, ali i sa izvođačima radova, kompanijom „Behtel – Enka“.

„Došli smo do, prevashodno za nas Čačane, najveće pobede, odnosno najveće za poljoprivredne proizvođače, jer sada mogu na svojim parcelama nastaviti sa već razvijenom poljoprivrednom proizvodnjom. U pregovorima smo i da unapredimo seosku infrastrukturu, da učinimo sve da pomognemo našim poljoprivrednicima. Još jednom izražavam ogromnu zahvalnost direktoru Koridora Srbije Aleksandru Antiću i njegovim saradnicima, jer su u veoma kratkom roku uspeli da ubede, pre svega, izvođača radova, da se ove desetine hektara sačuvaju, a to nije bilo ni malo lako.“ – zaključio je Milun Todorović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име