Deseta po redu „Gulašijada“ u Prijevoru

U subotu, 1. juna, 2024. godine sa početkom u 11h u Prijevoru kod Čačka, svečanim kulturno – umetničkim programom otvara se 10. jubilarna „Gulašijada“.

Gostima i takmičarima obratiće se gospodin Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, koji će proglasiti početak takmičenja u pripremi gulaša.

Manifestacija iz godine u godinu okuplja veliki broj takmičarskih ekipa i posetilaca, ne samo iz Srbije već i inostranstva, a od prošle godine nosi i titulu „međunarodnog takmničenja u pripremi gulaša“.

Zainteresovane takmičarske ekipe se mogu prijaviti putem mail-a gulasijada@gmail.com i telefona 064/26-29-844 ili direktno kod organizatora najkasnije do subote 01.06. u 9:30h.

Međunarodni žiri ocenjivaće gulaš po propozicijama takmničenja od svinjskog i junećeg mesa i revijalnog dela u pripremi gulaša od drugih sastojaka i vrsta mesa izvan propozicija.

Odbor Udruženja „Gulašijade“ je doneo odluku da se svake godine kroz program ove manifestacije, promovišu porodične vrednosti, sport za decu i omladinu, aktivnosti Crvenog krsta i dr. pa će i ove godine program biti prilagođen najmlađima. Na stadionu FK „Prijevor“ biće održan turnir u malom fudbalu na 2 terena, pionira do 9 i 10 godina. Do sada je prijavljeno 16 ekipa iz Beograda, Čačka, Gornjeg Milanovca i Kraljeva.

Manifestaciju su podržali Grad Čačak, Turistička organizacija Čačak, MZ Prijevor i mnogobrojni prijetelji manifestacije.

DOBRO DOŠLI NA 10. MEĐUNARODNU PRIJEVORSKU GULAŠIJADU!!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име