Dukat Beli Anđeo za prvu bebu u 2023. godini

Prva beba u 2023. godini u čačanskom Porodilištu rođena je 2. januara, a zamenik gradonačelnik Vladan Milić je, tradicionalno, mami devojčice Mile, Neveni Starčević, uručio poklon od Grada Čačka dukat Beli Anđeo.

Nevena, koja je inače iz Gornjeg Milanovca, zahvalila je Gradu Čačku na poklonu, ali i svim lekarima i medicinskim sestrama u čačanskom Porodilištu, koji su pomogli da njeno prvo dete dođe na svet.

Zamenik gradonačelnika Vladan Milić je čestitao mladoj mami, poželevši joj sreću, ali i još dece, i ovom prilikom istakao da Grad Čačak ulaže dosta novca u mere populacione politike, kako bi natalitet bio što veći.

Jedan smo od retkih gradova koji izdvaja 300.000 dinara po bračnom paru za vantelesnu oplodnju, a starosna dob i broj pokušaja nisu ograničeni. Takođe se možemo pohvaliti i subvencionisanjem boravka dece u privatnim vrtićima, što vrlo malo lokalnih samouprava čini“ – istakao je Milić.

U 2022. godini u Porodilištu Opšte bolnice Čačak zabeleženo je 1.235 porođaja, što je za 40 beba više nego 2021. godine.

„Prošle godine imali smo 636 dečaka i 599 devojčica, i čak 24 para blizanaca. Prosek porođaja je oko 100 mesečno i to je održano tokom 2022. godine. Međutim, u septembru i oktobru bilo je i više, 120 porođaja mesečno, dok je 26. decembra zabeležen bebi-bum, kada je rođeno 10 beba“ – istakla je dr Gordana Subotić, pedijatar neonatolog i zamenik direktora Opšte bolnice Čačak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име