Dušan Radojević – biografija mladog poslanika iz Čačka

Četiri meseca nakon konstituisanja novog saziva parlamenta, tačnije 29. decembra 2020. godine, još jedan mlad čovek iz Čačka položio je zakletvu kao narodni poslanik i time postao šesti poslanik iz grada na Zapadnoj Moravi.

Dušan Radojević, rođen je 19. aprila 1990. godine u Čačku. Nakon završene Tehničke škole u Čačku, upisuje Fakultet tehničkih nauka u rodnom gradu gde nakon završetka osnovnih akademskih studija, stiče zvanje inženjer menadžmenta. Trenutno je na specijalističkim studijama.

U prethodnom periodu obavljao je funkciju gradskog većnika za mlade i kulturu (2016.-2020.), a pre toga je dva puta biran za odbornika Skupštine grada Čačka, gde je bio predsednik Saveta za mlade. Ima iskustva u radu sa Upravnim odborima i bio je član lokalnog Saveta za zapošljavanje (2016.-2020.)

Najveći trag je ostavio na polju omladinske politike i aktivizma. Inicijator je osnivanja Kancelarije za mlade, gde je bio koordinator. Predsedavao je radnom grupom koja je izradila Lokalni akcioni plan za mlade u Čačku (za period 2020.-2023.)

Dušan Radojević je aktivista Srpske napredne stranke u Čačku od samog osnivanja (2008.), a od 2010. do 2020. obavljao je funkciju predsednika Unije mladih SNS u Čačku. Član je Glavnog odbora Srpske napredne stranke i Gradskog odbora SNS Čačak, gde trenutno obavlja funkciju koordinatora svih stručnih Saveta u SNS.

Nakon polaganja zakletve i verifikacije poslaničkog mandata, 29. decembra 2020. godine, prekida radni odnos u JP „Elektroprivreda Srbije“ gde je radio pet godina i prelazi na stalni rad u Narodnu skupštinu.

Polaznik je prve generacije Akademije mladih lidera Srpske napredne stranke.

Za poslanika je izabran sa liste „Aleksandar Vučić – za našu decu“, na kojoj se našao kao predlog fondacije „Za srpski narod i državu“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име