Dušan Radojević na čelu odbora za saradnju sa Alžirom

Poslaničke grupe prijateljstva su skupštinska tela koja se obrazuju u Narodnoj skupštini za unapređenje odnosa i saradnje naše države sa drugim državama.

Odbor za saradnju sa Alžirom čini šesnaest narodnih poslanika medju kojima je i Dušan Radojević iz Čačka. On je putem fejsbuka izrazio zadovoljstvo što će on voditi grupu prijateljstva i istakao značaj saradnje izmedju naše dve zemlje.

„Zadovoljstvo mi je što ću u narednom periodu predsedavati poslaničkom grupom prijateljstva sa Alžirom. Naše dve zemlje imaju dobre bilateralne odnose i međusobnu podršku na međunarodnim forumima. Alžir je zemlja koja nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije od strane privremenih prištinskih vlasti i time potvrdila naše višedecenijsko prijateljstvo.“ – napisao je Radojević.

Foto: Printskrin www.parlament.gov.rs

Radojević je podelio fotografiju iz 2012. godine koja je nastala prilikom obeležavanja alžirskog Nacionalnog praznika – 1. novembar (Dana revolucije) u hotelu Hajat u Beogradu. Redakciji nije poznato u kom svojstvu je tada Radojević bio u delegaciji ali svakako je lepa vest da će naš Čačanin imati priliku da uspostavi čvršće odnose sa jednom prijateljskom zemljom kao što je to Alžir.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име