Dva miliona evra za novu trafostanicu u Mrčajevcima

ČAČAK- U Mrčajevcima su u toku pripremni radovi za početak izgradnje velike trafostanice 35/10 kV, čija je vrednost oko dva miliona evra, a nalaziće se na “vašarištu“, iza stadiona FK Orlovac.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je da je ukupna vrednost ovih radova, sa dalekovodima do trafostanice, oko dva miliona evra.

To je izuzetno velika investicija Vlade Republike Srbije, preko Elektroprivrede Srbije i ODS-a. Grad Čačak je ustupio zemljište, uradio planski akt, izdata je građevinska dozvola, a javna nabavka je u toku. Ova trafostanica će pokrivati 17 mesnih zajednica i njenom izgradnjom će, konačno, mnogi naši sugrađani, nakon mnogo godina mučenja, biti kvalitetno i konstantno snabdeveni električnom energijom“ – rekao je Todorović.

On je najavio i rušenje poznate “kule“ u varošici Mrčajevci, koja se nalazi uz magistralni put već 40 godina.

Juče je dobijena građevinska dozvola za njeno rušenje i izmeštanje na oko 300 metara dalje, gde je izgrađena trafostanica. Očekujemo u narednih mesec i po dana, kada ona bude opremljena, rušenje “kule“ i oslobađanje trotoara radi bezbednosti svih pešaka, ali pre svega dece“ – rekao je Todorović.

Stara trafostanica, u varošici poznata kao kula, uskoro će biti porušena. Time se podiže bezbednost pešaka

Mnogi radovi na putnoj infrastrukturi u seoskim mesnim zajednica se privode kraju, pa je danas gradsko rukovodstvo posetilo i Mesnu zajednicu Petnica, gde se završava saobraćajnica od Doma do Ćirovače, od 1.700 metara, u vrednosti od 24 miliona. Ona će povezati Petnicu, Premeću i Žaočane.

U Mojsinju se gradi saobraćajnica od škole do regionalnog magistralnog puta, sa još dva kraka ka Despotovićima i ka Milinkovcu, a investicija je vredna 37 miliona dinara.

Gradonačelnik Todorović je najavio da će tokom godine biti urađen put za Zorniće i jedna saobraćajnica u donjem delu Mojsinja.

Sve pomenute investicije, na inicijativu Grada Čačka, finansira Vlada Republike Srbije, preko JP “Putevi Srbije“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име