„Етнофест” почиње у четвртак, а улице Чачка преплавиће звуци, боје и емоције Колумбије, Мексика и Мађарске

Међународни фестивал фолклора „ЕтноФест“ почиње за неколико дана, тачније 21. јула и улице Чачка ће преплавити звуци, боје и емоције Колумбије, Мексика, САД и Мађарске!
„Први пут ове године у Чачку наступају ансамбли из Америке и Колумбије, док је Мексико већ традиционално учесник фестивала“, кажу из ТО Чачка.
BYU International Folk Dance Ensemble је ансамбл основан давне 1959. године и од тада наступа изводећи кореографије из многих крајева света. Својим костимима и играма презентују игре из Мексика, Пољске, Кореје, Русије и других земаља.

„Pachamama Danza је ансамбл који први пут долази у наш град из Колумбије. Они ће у Чачку провести 6 дана и за то време ће се упознати са нашом културом, традицијом и свим природним лепотама којима овај крај располаже.“, напомињу из ТО Чачка.

Ансамбл Wa kushmaa из Мексика на најбољи начин осликава и представља културу и традицију Мексика! Од широке лепезе игара и песме, најпознатији су по играма које славе живот и смрт.

Овогодишњу манифестацију отвара Дејан Петровић који поново наступа у Чачку после 5 година.

„Дејан Петровић и Биг Бенд ће отворити манифестацију, а његов наступ уједно означава и почетак културног лета у Чачку. Према реакцијама људи, очекујемо велику посећеност концерту али и читавој манифестацији, која сваке године броји све већи број посетилаца.“, кажу запослени у ТО Чачка.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име