GG Ivan Ćalović: Osuđujemo pretnje i nasilje, nadamo se da nije reč o predizbornom triku

Povodom informacija koje su se danas pojavile u javnosti da su demolirane prostorije GO SNS-a u centru Čačka, kao i pretećeg grafita ispisanog na zgradi Ekonomske škole, GG Ivan V. Ćalović oglasila se saopštenjem za javnost.

Prenosimo ga u celosti:

Kao odgovorna politička organizacija, oštro osuđujemo svako nasilje, pretnje i govor mržnje i u potpunosti se ograđujemo od takvog delovanja. Takvo ponašanje je nedopustivo i zakonom zabranjeno.

Uzimajući u obzir iskustva u ranijem periodu, nadamo se da fotografije nasilnih akata i ispisani preteći grafiti nisu jeftin i neprimeren predizborni trik pristalica vlasti uoči najavljenog predizbornog skupa vladajuće koalicije i dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića u naš grad. Takođe se nadamo da aktuelna vlast neće za gore pomenute događaje, bez dokaza, okriviti predstavnike opozicije i na taj način stvoriti neprijateljsku klimu uoči predstojećih lokalnih izbora.

Pozivamo MUP i druge nadležne organe i institucije da hitno reaguju i da imenom i prezimenom identifikuju vinovnike pomenutih događaja.

Ovom prilikom ističemo da aktuelna vlast snosi isključivu odgovornost za svaki oblik nasilja u našem društvu. Nasilje i govor mržnje postali su „normalnost“. Nepoštovanje, dezavuisanje i vređanje političkih neistomišljenika, kao i politika koju promoviše aktuelna vlast direktni su uzroci nedopustivih pojava, kao što su demoliranje stranačkih prostorija i ispisivanje pretećih grafita.

Posledice takve pogubne politike su nesagledive i dovode do još dubljih podela u srpskom društvu, do pojave novih i većih antagonizama, kao i do nemogućnosti da se na adekvatan institucionalni način suprotstavimo svakom obliku nasilja i vratimo odgovornost, pristojnost, moral i dostojanstvo u politiku i društvo.

GG Ivan V. Ćalović Istina i Čast

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име