GLIŠIĆ: Demokratska stranka Srbije je prespavala golgotu našeg naroda

DANAS je licemerje postalo osnovni način političkog delovanja opozicije u Srbiji. Jer drugačije se ne može opisati reakcija koalicije NADA na to što je država nadljudskim naporima uspela da sačuva mir i živote, i sto je došla do dogovora oko dokumenata u sporu sa Prištinom, rekao je Darko Glišić predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke.

„Demokratska stranka Srbije je promenila ime u Novi DSS, ali su im navike ostale stare. Gospodo, i posle toliko godina vi ste i dalje neobavešteni. Red je onda da vas ja podsetim. Za vreme vaše vlasti desio se martovski pogrom, proterano je više od 4 000 Srba sa Kosova i Metohije, spaljeno je 1 000 srpskih kuća i 35 pravoslavnih crkvenih objekata. Prstom niste mrdnuli! Priznanja Kosova kao nezavisne države dešavala su se na dnevnom nivou. Priština nije znala da li pre da se zahvali Vuku Jeremiću za činjenje u njihovom interesu ili za vaše nečinjenje koje je isto tako doprinelo našoj teškoj poziciji taman koliko i Vukove baljezgarije. Prespavali ste golgotu našeg naroda i sada biste da držite lekcije i pravite se pametni“ – navodi Glišić i dodaje:

„Je li vam krivo što egzodusa Srba neće biti? Jeste li to smatrali prilikom da iskažete lažnu brigu za još neki glas više? Je li vam teško što za vreme Aleksandra Vučića države povlačenje priznanje tzv. Kosova? Je li vam posebno teško što na objavu čeka još izjava o povlačenju priznanja? Građani Srbije veoma dobro znaju ko brine o njihovim interesima. I to su nedvosmisleno pokazali pre 4 meseca“ – istorijskom podrškom Aleksandru Vučiću. „Ako već nemate ništa pametno da kažete ili predložite, ako ne znate ili ne želite da pomognete, onda je bolje da se manete velikih priča o Kosovu i Metohiji koje ste vi i tadašnji predsednik države doveli u pakleno tešku situaciju. Tako ćete najviše pomoći“ – zaključuje on.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име