Grad Čačak od danas i zvanično vlasnik zgrade Halk banke

„Danas, 30. oktobra 2020. godine, zaključen je i overen Ugovor o pribavljanju u javnu svojinu objekta HALK BANKE A.D. u ulici Pivarska br. 1. Ugovor sam potpisao sa predsednikom Izvršnog odbora HALK BANKE A.D, g. Kenan Bozkurt.“ – saopštio je Milun Todorović.

Nakon skoro dve godine pregovora, potpisivanjem i overom ovog ugovora, realizovaće se transakcija za koju će Grad izdvojiti 1.687.318,00 evra i postati vlasnik zgrade u Pivarskoj ulici neto površine 3.139,21m2.

Foto: Kabinet gradonačelnika

U prostor od oko hiljadu kvadrata, na jednom od spratova, biće smešten Centar za socijalni rad, koji više od šest decenija svoju delatnost obavlja u neadekvatnom prostoru. Takođe, novi poslovni prostor će dobiti i drugi korisnici, odnosno gradske službe koje imaju direktan kontakt sa građanima.

HALK BANKA A.D. će od Grada uzeti u zakup, na period od deset godina, deo prizemlja i deo podruma gde se sada nalaze šalter sala i sefovi.

Foto: Kabinet gradonačelnika

Zakupnina za taj period iznosi 530.232,52 evra, što je praktično i prva od tri rate za isplatu zgrade.

Shodno Ugovoru, ostale rate će Grad isplatiti u naredne dve godine i to:

– drugu ratu u iznosu od 572.232,74 evra, u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate, u roku od dvanaest meseci od dana overe Ugovora,

– treću u iznosu od 584.852,74 evra, u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate, u roku od 24 meseca od dana overe Ugovora.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име