Gradski bazen u Čačku trebalo bi da ponovo počne sa radom sledeće nedelje

Šef Radnog tima za praćenje širenja korona virusa na teritoriji grada Čačka dr Mihailo Luković kaže da će od dva zla birati manje, jer su divlje plaže i te kako rizične.

„Sagledaćemo još neke parametre kako bi se bazeni otvorili sledeće nedelje. Bilo je nekih naučnih radova da se virus u vodi ne prenosi, mi nismo imali uvid u njih, ali ipak je voda hlorisana. Nemojte me držati za reč, ipak o tome ne odlučujem samo ja, već više ljudi. Moramo kontaktirati i Beograd a i sa opštinskom strukturom”, rekao je Luković.

Prema njegovim rečima građani poštuju mere, jer da nije tako ne bi došlo do poboljšanja situacije.

“Pošto su svi tako disciplinovani i korektni bilo bi mi žao da mladi ne osete ovo leto”, istakao je on.

Direktor SC Mladost Miloš Stevanić kaže da su zbog pogoršane epidemiološke slike i proglašene vanredne situacije bili prinuđeni da zatvore bazen 3. jula.

„Što se tiče tehničke spremnosti da kompleks gradskih bazena bude ponovo na usluzi našim sugrađanima tu nema nikakvih problema, jer postrojenja faktički rade kao da je sezona u punom jeku. Naši radnici redovno dežuraju i bazeni su apsolutno spremni, bez obzira što smo u međuvremenu imali i problema sa poplavom. Kao odgovorna ustanova kojoj je zdravlje građana na prvom mestu sledimo instrukcije radnog tima i štaba za vanredne situacije grada Čačka, pa ukoliko se epidemiološke prilike poboljšaju mi smo apsolutno spremni za nastavak sezone’’, kazao je Stevanić.

Drugačija je situacija, kad je reč o kupalištu na gradskoj plaži zbog radova na rekonstrukciji prostora.

„Radovi su u završnoj fazi i tu kao ustanova imamo spremne tehničke kapacitete da veoma brzo reagujemo, formiramo jezero i započnemo sa sezonom. Još jednom ponavljam da nam je zdravlje ljudi na prvom mestu i da nikako nesmemo i nećemo bilo kakvu odluku donositi na svoju ruku. Jednostavno čekamo dozvolu od nadležnih organa i institucija koje sam već pomenuo, jer ozbiljno shvatamo situaciju koja nije zadesila samo nas već i takoreći čitav svet’’, zaključuje direktor Stevanić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име