GrO SNS odgovorio opoziciji u Čačku

U našu redakciju je stiglo saopštenje GrO SNS koje prenosimo u celosti;

Демагогија – тo је реч која најсликовитије описује деловање чачанске опозиције која на све начине покушава да оспори резултате рада локалне власти.

Трн у оку су им – Булевар војводе Путника, НТП Чачак (нових 12.000 квадрата), мост у Мршинцима, нова градска плажа, 500 километара асфалтираних путева, видиковац на Каблару, Здравствена станица у Љубићу, Етнографски музеј, вртић у Заблаћу, Музеј кошарке, реконструкција Улице жупана Страцимира, нова ангио сала у болници, магнетна резонанца, најављена изградња затвореног базена…

Посежу за најприземнијим популизмом онда када немају шта да приговоре градоначелнику Милуну Тодоровићу. Ђиласовци чак иду дотле да му замерају и то што је на мети лопова била Здравствена станица у Љубићу, јер, наводно, на градилишту нема физичког обезбеђења (као да је он лично морао да дежура и чува градилиште), што, заправо, није тачно. Само да разјаснимо, на градилишту постоји обезбеђење, али, крадљивци су заобишли предњи улаз (где постоји чувар) и покрали све што им се под руком нашло, а потом су изашли на задњи улаз. Случај је одмах преузела полиција, која је починиоце ухватила и привела правди. Вероватно је да ће због тога што су лопови (могуће и са намером подметнути) почупали све унутрашње електро-инсталације, радови на станици каснити, али ће сигурно бити завршени. Сигурно је да ће Чачак добити најсавременију Здравствену станицу, што се у време „оне“ власти није могло ни замислити. Те приче око крађе и градоначелникове одговорности за све и свашта, па и за измишљено загађење Мораве од пре пар дана (не разликују загађење од замућења), долазе од вечитих опизиционара, људи потпуно непрепознатљивим јавности.

Када смо већ код крађе, морамо да нагласимо да је можда некада могло да се „крадуцка“, али у време ове власти – тешко! Нема толеранције ни за „крадуцкање“! Сведоци смо да се ствара више заједничких фронтова из којих се из свих могућих оружја „пуца“ на нашу странку, председника Александра Вучића и градоначелника Милуна Тодоровића. Удружују су у тој бици и они који су се до скора само преко нишана гледали. Замислите само коалицију магистра Велимира Илића и др Александра Радојевића!? Данас, за разлику од пре само неколико година, Велимир – Вељо више не лаже, како га је оптуживао др Радојевић, и данас му је прихватљив за коалицију…   Није такав приступ политичким партнерима, сигурно, др Радојевић стекао у Градском одбору СНС, тамо где је некада ведрио и облачио и чији је повереник био. Да јесте, вероватно би се, као што је председник Вучић урадио, захвалио на сарадњи магистру Илићу, који је, да подсетимо јавност, у време министровања (не у Вучићевој Влади) себи изградио болницу у Качулчицама без иједне грађевинске дозволе (био министар грађевине)! Питамо се зашто перјаница др Радојевића (онога код кога се одувек знало ко коси, а ко воду носи), пошто је препознатљива по „доследности“, не инсистира на одговорима – Ко је преплатио Дом војске? Ко је поклонио милионе инвеститору за изградњу Стоп шопа? Одакле силне некретнине магистру…???

Ту су и Павле Јелесијевић, који најављује кандидатуру за градоначелника, као и Иван Ћаловић. Оба поникла у СНС-у. Напустили су странку онда када им није одговорено на њихове прохтеве о високим позицијама у граду. Шта то говори о овим људима? Функција и лични интерес им је битнији од интереса грађана.., а о сујети да не говоримо. Прича се да им тешко иде са прикупљањем потписа за кандидатуру, па се питамо да ли ће затражити помоћ од некадашње им странке, баш као што су појединци то чинили пред недавно завршене републичке изборе.

Бошко Обрадовић најавио је повратак на локалну политичку сцену пошто је претрпео озбиљан пораз на републичким изборима. Каже да иде самостално на изборе, али да је спреман за сарадњу са свим опозиционим листама само да сруше локалну власт, па чак и са магистром Илићем. А, сећамо се оног слогана – ИлиЋи ИлиМи. Чачани су познати као паметни и виспрени људи које не можеш лако преварити. Поготово то не могу урадити они које су грађани нашег лепог града давно прочитали.

Градски одбор СНС Чачак

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име