Humanitarna akcija za Nikolinu Ćirić

Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ i Kancelarija za mlade grada Čačka ponovo se udružuju kako bi ovoga puta pomogli devojčici Nikolini Ćirić.

Humanitarna prodaja knjiga održaće se u petak, 18. februara na Gradskom trgu od 12 – 17 časova. Pored knjiga, možete pronaći još zanimljivih stvari koje će biti ponuđene na prodaju u cilju prikupljanja sredstava za devojčicu kojoj je novac potreban do kraja februara.

Iz Kancelarije za mlade poručuju da će pesničko veče „Jezikom kroz stih“ koje organizuju u cilju obeležavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika biti posvećeno maloj Nikolini. Pesničko veče održaće se 19. februara od 18 časova u Velikoj sali Doma kulture. Ulaz je besplatan, a ljudi dobre volje imaće priliku da ostave svoj novčani prilog u kutiju koja će biti postavljena na događaju.

Nikolina je rođena 12.04.2017. godine u Beogradu. Dete je iz treće uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Rođena je prevremeno u 29. gestacijskoj nedelji trudnoće sa svega 850 grama.Prevremeni porođaj je na Nikolinino zdravlje ostavio trajne posledice. Nakon rođena je prebačena u inkubator gde je dobila moždano krvarenje. Uspostavljena joj je dijagnoza, hidrocefalus.Operisana je na Dečjoj klinici Tiršova gde joj je ugrađen VP šant. Uspostavljene su joj još dve dijagnoze, cerebralna parliza i epilepsija. Pre dve godine je ponovo operisana jer se VP šant zapušio pa je rađena revizija. Nikolina ide na fizikalne tretmane. Pomaka ima, ali to nije dovoljno. Da bi napredovala potreban je intenzivan rad. Porodica nije u finasijskoj situaciji da sami finansiraju lečenje pa se ovim putem obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu. Sredstva su im potrebna za lečenje, operativne zahvate, fizikalne terapije, logopedske tretmane, rehabilitacije u banjskim uslovima i za ortopedska pomagala.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име