IN MEMORIAM – BRANISLAV DAMNJANOVSKI MAKE (1955-2021)

U Beogradu je danas posle iznenadne i kraće bolesti preminuo dugogodišnji sportski radnik Branislav Damnjanovski Make.

​Nakon uspešnog završetka studija na Fakultetu sporta i fizičke kulture u Beogradu, Make se vratio u svoj rodni grad, u kome je proveo ceo svoj vek. U mladosti se aktivno bavio boksom i jedan je od pionira plemenite veštine u Čačku. Posle takmičarske karijere veoma veliki trag je ostavio kao trener, a potom i međunarodni bokserki sudija. Zasluženu penziju je ostvario prošle godine u Sportskom centru Mladost, gde je bio zaposlen od 1986.godine. Pored rada na poslovima referenta sporta i fizičke kulture, 12 godina je bio na čelu ove Ustanove. Veliki trag je ostavio i u školskom sportu, gde je čak 28 godina uspešno obavljao funkciju koordinatora za Moravički okrug. Od 2013.godine je obavljao funkciju predsednika saveza za školski sport grada Čačka.

​Za svoj rad i doprinos čačanskom i srpskom sportu Branislav Damnjanovski Make je više puta nagrađivan. 1981.godine je proglašen za najuspešnijeg trenera u Čačku, a 2017.godine za najuspešnijeg sportskog radnika. Bilo gde da je radio ostavio je nemerljiv doprinos razvoju sporta u našem gradu, ali i celoj Srbiji.
​Iza sebe je ostavio suprugu, decu, unuke…ali pre svega armiju sportskih školaraca. Sahrana Branislava Damljanovskog će se obaviti u ponedeljak 28.juna u 12 časova na Gradskom groblju u Čačku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име