IN MEMORIAM Dr Zoran Ristanović , prof.

Sa tugom i žaljenjem obaveštavamo javnost da je preminuo dugogodišnji profesor (u penziji) Visoke škole tehničkih strukovnih studija u Čačku (1950-2020)

Dr Zoran Ristanović rođen je 14. juna 1950. godine u Rakovi kod Čačka. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Čačku. Osnovne studije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, odsek za elektroniku, smer automatsko upravljanje, završio je 1975. godine, a magistarske studije 1996. godine na grupi za Električna kola i sisteme. Dana 29. maja 2015. godine uspešno je odbranio doktorsku disertaciju na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku i stekao naučno zvanje – doktora tehničkih nauka.

Najpre je radio kao inženjer u čačanskoj Slobodi (1975-1976) i u PTT Čačak (1976-1978). U Višoj tehničkoj školi u Čačku profesor Ristanović je radio počev od 01. oktobra 1978. godine, gde je praktično odradio ceo svoj radni vek. Prvo u zvanju asistenta, zatim predavača, višeg predavača i profesora strukovnih studija, izvodio je nastavu iz predmeta koji pripadaju užoj stručnoj oblasti Opšta elektrotehnika i elektronika. Autor je većeg broja naučnih i stručnih radova, i koautor tri zbirke zadataka iz elektrotehnike. U zasluženu penziju otišao je 1. oktobra 2018. godine.

Generacije diplomaca elektrotehničkog odseka pamte čvrsti stisak njegove ruke i široki osmeh pri dodeli diplome, jer je profesor trideset godina obavljao funkciju i poslove šefa Elektrotehničkog odseka. U nastavi uvek strog ali korektan, u ophođenju blag, po karakteru staložen a pronicljiv, izrazitih moralnih osobina, omiljeni kolega.

Doprinos koji je dao radeći u kolektivu Više tehničke škole, a zatim Visoke škole tehničkih strukovnih studija je nemerljiv.

Sećanje na prof. Ristanovića čuvaju studenti i kolege u Visokoj školi tehničkih strukovnih studija u Čačku i na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku

Izvor: FTN Čačak

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име