In memoriam: Dragan Vasović

Čačak – U svojoj kući u Čačku juče je preminuo inženjer Dragan Vasović, čovek koji je svojim radom i posvećenošću privredni i društveni život ovog grada. Sutra u 10.00 sati, u velikoj dvorani Skupštine grada biće održan komemorativni skup a sahrana je takođe sutra, u 12. sati na Gradskom groblju.

Dragan Vasović rođen je u Guči, 4. maja 1936. godine i rastao je uz brata Srećka i sestru Radmilu, kasnije udatu Bakočević. Završio je (1961) Elektrotehnički fakultet u Beogradu i četiri sledeće decenije uspešno radio u „Elektrodistribuciji” u Čačku, gde je više od tri decenije bio direktor.

Bio je profesor na Višoj tehničkoj školi i predavač na Tehničkom fakultetu u Čačku. Objavio je knjigu „Razvodna posrtojenja visokog napona” koja je postala udzbenik za studente viših tehničkih škola i tehničkih fakulteta.

Dragan je uvek bio posvećen odbrani otadzbine, kao pukovnik JNA u rezervi. Dugo je bio predsednik Opštinske organizacije rezervnih vojnih starešina u Čačku koja je godinama priređivala oficirski bal, a doskora je, u dva mandata, obavljao dužnost predsednika Upravnog odbora JP „Rzav” u Arilju, postavljen u ime Čačka.

Dobitnik je Ordena rada sa srebrnim vencem i Zlatne plakete „Nikola Tesla”.
Neka bude laka srpska zemlja dobrom čoveku Draganu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име