Izgoreo kontejner u ulici Bate Jankovića

Napredujemo polako, odvajamo smeće, recikliramo plastiku i staklo, u marketima uzimamo plastičnih kesa samo onoliko koliko nam je potrebno da spakujemo proizvode. Kad-kad zapalimo po neki kontejner jer ne znamo da se pepeo ili opušak ne bacaju u plastičnu kantu, ali, šta je – tu je, učimo. Bitno je da apelujemo i ukazujemo na probleme, a vremenom ćemo prihvatiti obrasce normalnog ponašanja

Upozorenje: Neadekvatno korišćenje kontejnera za smeće

Poštovani sugrađani,

Ovim putem želimo da vas obavestimo o nedavnom incidentu koji se dogodio u ulici Bate Jankovića. Nažalost, žuti plastični kontejner izgoreo je zbog neadekvatnog korišćenja.

Molimo vas da obratite pažnju na ispravno odlaganje smeća i poštujete pravila za svaku vrstu otpada. Upotreba kanti za smeće obeleženih po kategorijama ključna je za očuvanje životne sredine, ali i za vašu i bezbednost naših sugrađana.

Naročito apelujemo da se:

Ne bacaju opušci i upaljeni predmeti u kontejnere: Ovaj postupak ne samo da predstavlja ozbiljnu opasnost od požara, već je i protivzakonit.

Pravilno razvrstava otpad:

Koristite odgovarajuće kante za plastiku, papir, staklo i ostali otpad. To pomaže u reciklaži i smanjenju ekološkog uticaja.

Ne bacaju zapaljive materije u kontejnere:

Bilo kakav žar, posebno iz upaljenih cigareta ili sličnih predmeta, može izazvati ozbiljne posledice.

Molimo vas da se pridržavate ovih smernica kako bismo zajedno očuvali našu zajednicu i sprečili potencijalne opasnosti. Setite se da su ova pravila postavljena kako bismo živeli u bezbednijem i čistijem okruženju.

Hvala vam na razumevanju i saradnji.

Vaš JKP “Komunalac” Čačak

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име