Izrada glavnog projekta rekonstrukcije Gradske pijace u Čačku počeće ove godine

Među važne investije u JKP Komunalac u prethodnom periodu spada i sređivanje Zelene pijace u okviru tekućih održavanja, u cilju poboljšanja što boljih uslova kako za prodavce, tako i za kupce, izjavio je direktor ovog preduzeća Petar Domanović gostujući na televiziji Lav plus.

On je najavljujući veliku rekostrukciju pijace, podsetio da je u prethodnom periodu asfaltirano 2.300 kvadrata javnih površina.

Izvedeni radovi u prethodnom periodu na Zelenoj pijaci realizovani su fazno. Njihova vrednost bila je oko pet miliona dinara, 2/3 su sredstva grada, a 1/3 obezbedilo je JKP Komunalac. Zakupci na Gradskoj pijaci ističu da su zadovoljni radovima, ali imaju i zamerke. Napominju, da sad lakše dopremanju robu, a takođe olakšan im je i prilaz tezgama.

Pijacu u gradu na Moravi dnevno poseti oko 5 000 ljudi. Ranijih godina bilo je i padova zbog neravnih površina.

Direktor JKP Komunalac, napominje da će idejno arhitektonsko urbanističko rešenje Zelene pijace biti dostupno na uvid javnosti. Radovi bi trebalo da počnu 2023, a u ovoj godini započeće izrada glavnog projekta.

Glavna ideja je da se pijaca uklopi u ambijentalnu celinu. Takođe, i po ugledu na turističke centre da bude i deo turističke ponude grada na Moravi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име