Jakovljević: Uskoro otvaramo info centar u Domu kulture

Turistička organizacija Čačka bila je veoma aktivna u prethodnom periodu i iskoristila je trenutak da sprovede vise projekata koji su bili zacrtani Planom i programom ustanove za 2020 godinu.

Trenutno se vrše pripreme na otvaranju novog info centra, koji će se nalaziti na gradskom trgu u sklopu Doma kulture i koji će u svom sastavu imati i prodaju suvenira. Prema rečima direktora ustanove Vojina Jakovljevića, buduća prodavnica suvenira i info centar su zaista bili potrebni u Čačku. Mi smo u 2018. godini otvorili dva info centra koja se nalaze u Ovčar Banji i na brdu Ljubiću u okviru spomen kompleksa „Tanasko Rajić“. Stekli su se uslovi da konačno otvorimo jedan reprezentativan objekat koji će se nalaziti u samom centru grada za kojim je do sada postojala velika potreba. U 2019 godini zabeležili smo 11000 noćenja više nego u 2018. godini.

Foto: TOČ

Međutim, pogodila nas je situacija sa epidemijom virusa COVID 19 i prekinula uspešan početak godine. Otkazani su svi sajmovi i promocije na kojima smo trebali da učestvujemo.
Pored velike štete koje je pretrpeo turizam kao veoma važna privredna grana Čačka i Srbije, Vlada Republike Srbije donela je veoma važnu odluku za spas turističke sezone i odobrila je subvencije u vidu turističkih vaučera u vrednosti od 2 000 000 000 dinara.

Naravno, to nije sve na čemu smo vredno radili u prethodnom periodu. Pre par dana je objavljena javna nabavka za sredjivanje zelenih površina i parkova u Ovčar Banji. Ukoliko sve bude išlo predviđenim tempom, uređenje će se završiti za 60 dana.

Foto: TOČ

U toku je priprema i izrada novih publikacija po kojima je TO Čačka itekako poznata i sa kojima smo prethodnih godina osvajali mnogobrojne nagrade.

Naravno, u planu je i proširenje kapaciteta vezišta za čamce u Ovčar Banji koja je postala izuzetno posećena lokacija kao i postavka nove turističke signalizacije na nivou grada, rekao nam je direktor ustanove Vojin Jakovljević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име