Jedinice Civilne zaštite Čačka održale pokaznu vežbu “Podvig 2023“

U Domu za učenike srednjih škola u Čačku danas je održana pokazna vežba Civilne zaštite, pod nazivom “Podvig 2023“. Ovo je druga samostalna pokazna vežba Jedinica zaštite opšte namene Grada Čačka, bez republičkih službi, u kojoj su učestvovali organi lokalne samouprave.

Prema rečima Bratislava Zečevića, načelnika Gradskog štaba za vanredne situacije, ova vežba je za cilj imala da prikaže kako se izvodi evakuacija iz Doma za učenike.

„Potrebno je trenitrati i naučiti decu, kako bi oni sutra mogli samostalno da izvrše evakuaciju. Danas smo izložili sredstva za rad koja imamo, sa kojima se Grad Čačak može ponositi, jer smo uložili novčana sredstva u Jedinice zaštite opšte namene, a pored toga počinjemo da opremamo i specijalizovanu jedinicu za uzbunjivanja“ – rekao je Zečević.

Gradski štab za vanredne situacije trenutno raspolaže sa 187 pripadnika Civilne zaštite, od čega 19 specijalizovanih pripadnika za uzbunjivanje, koji će tokom sledeće godine proći obuke.

Ono što, prema rečima Zečevića trenutno najviše nedostaje, jeste uniforma, jer za sada, kako je rekao, je 70 adekvatno uniformisanih i spremnih za teren pripadnika Jedinica zaštite opšte namene.

Uz pripadnike Jedinica zaštite opšte namene, u Pokaznoj vežbi učestvovali su i pripadnici Crvenog krsta Čačak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име