JK Komunalac: Paušalne i neutemeljene ocene Dveri

Јавно комунално предузеће Комуналац данас је одбацило оптужбе Двери да ово јавно предузеће не чисти сливнике на територији града, иако се та услуга финансира из буџета Града. Како наводе у овом јавном предузећу, посао је обављен стручно и по налозима ЈП Градац, а што најбоље говори да није било запушења сливника приликом обилних падавина. Саопштење преносимо у целости.

Kонстатација у саopштењу Информативне службе Српског покрета “Двери” да ЈКП „Комуналац“ „константно кубури са финансијама због лошег руковођења“ је паушална и неутемељена на чињеницама.

Оперативних проблема у раду, који се решавају „у ходу“, па и системских, за које треба више времена, ће увек бити. Чињеница је да организационе, кадровске, техничке, правне, информатичке и друге мере које предузимамо дају резултате, да последњих година, па и 2019, послујемо позитивно, да редовно исплаћујемо зараде и остала примања запосленима, да редовно сервисирамо обавезе према држави, добављачима и банкама.

Питање исплате солидарне помоћи је регулисано на државном нивоу Републичким колективним уговором за комуналне делатности.

“Двери” се даље питају да ли се посао чишћења сливника уопште обавља, на бази УТИСКА и да се њима “ЧИНИ” да је то велики посао и да ОНИ нису видели раднике нашег предузећа да тај посао обављају.

Чињеница да су фотографије као доказ нерада направљене у двориштима и око стамбених зграда које нису надлежност нашег предузећа говори о недобронамерности и површности у анализи непостојећег проблема.

Наиме, услугу одржавања таложника сливника, сливничких веза и изливних грађевина у граду Чачку ЈКП,,Комуналац“ Чачак изводи у складу са Уговором потписаним са Градом Чачком као наручиоцем услуге ( Уговор број 1583 од 07.03.2019.године). Са извођењем радова који су предмет наведеног уговора, а који је нас као извођача обавезао да радове изводимо у 2019.години почели смо у фебруару, а завршили у децембру 2019. године .

У току 2019.године урађено је следеће :

-чишћење таложника сливника 2.438 комада

-пропирање одводних цеви са водом под притиском – 3 комада

-чишћење шахти – 8 комада

-чишћење решетки по ширини улице – 91м

Све послове изводимо у договору са надзорним органом из ЈП,,Градац“, тачније по њиховом писменом или усменом налогу, путем овереног грађевинског дневника, трудећи се да систем атмосферске канализације одржавамо у функцији о чему говори и чињеница да није било већих проблема при обилним падавинама.

У току године одржавање сливника и сливничких веза на територији града, врши се једном или више пута зависно од степена запрљаности ( неке улице једном, неке у више наврата ) .

Након завешене зимске сезоне врши се уклањање наталожене ризле као последице посипања саобраћајница.

Наша интервенција као извођача, увек је била на време и у складу са техничким могућностима а у случају потребе ангажује се и цистерна ,,Вома“ из ЈКП,,Водовод“ Чачак .

Уосталом, спремни смо да у свако доба примимо одборничку групу „Двери“ у нашем предузећу и разговарамо о било ком аспекту нашег пословања, али искључиво на основу чињеница и документације.

ЈКП “Комуналац”

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име