JKP “Komunalac” Čačak – izgorela još dva kontejnera. Ne ubacujte žar u posude za smeće! Grupa mladića ubacila petardu u kontejner (VIDEO)

Foto: YouTube Komunalac Čačak

JKP “Komunalac” Čačak realizuje program zamene klasičnih kontejnera za odlaganje smeća setom podzemnih kontejnera, koji svojim gabaritima i kapacitetom umnogome štede na prostoru koji zauzimaju, a nekoliko puta povećavaju kapacitet smeća za odlaganje.

Ovi kontejneri uglavnom idu u paru, a namenjeni su za odvojeno odlaganje suvog, odnosno mokrog otpada.

Na svakom podzemnom kontejneru jasno je označeno za koju vrstu smeća je namenjen, kao i šta nije dozvoljeno ubacivati u njega.

Cilj je da se u narednom periodu dobar deo grada pokrije ovim kontejnerima.

Kako bi ovaj sistem odlaganja smeća zaživeo i dao rezultate, potrebno je angažovanje i dobra volja korisnika usluga u vidu pridržavanja utvđenih pravila za korišćenje podzemnih kontejnera.

Između ostalog, jasno je naglašeno da je STROGO ZABRANJANO ubacivanje žara u podzemni kontejener, jer se paljenjem posude, pored velike materijalne štete, dovode u opasnosti i okolni objekti, prolaznici, automobili, a proces vršenja usluge se odlaže do zamene kontejnerske vreće.

Samo u jednom danu su izgorela dva kontejnera

Ono na šta ne možemo da utičemo, možemo samo da ukažemo, je vandalsko ponašanje, nedostatak kućnog vaspitanja i nedostatak osećaja za život u zajednici. Mi, kao i većina naših sugrađana ne možemo da shvatimo kakvo zadovoljstvo predstavlja iživljavati se nad zajedničkom imovinom, naročito nad jednim običnim kontejenom, koji ima jednu potpuno prozaičnu ulogu.

VIDEO MOŹETE POGLEDATI OVDE

U danima novogodišnjih praznika, grupa mladića je ubacila petardu u podzemni kontejner kod “Halkbanke”. Vreća podzemnog kontejnera je izgorela, načinjena velika materijalna šteta, okolni objekti bili u opasnosti…………….ZAŠTO?

Nadzorne kamere su snimile ovu grupu mladića, objavljujemo video snimak kako bi ukazali i osudili ovaj vandalizam, a apelujemo na sugrađane da i oni svojom osudom utiču na sprečavanje ovako nerazumnog ponašanja.

Naravno, mi smo napravili prijavu protiv ove grupe mladića i snimak dostavili nadležnim organima, uz nadu da će biti pronađeni i adekvatno kažnjeni.

JKP „Komunalac“ Čačak

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име