Još jedan Nikoljdan bez struje i vode. Panići iz sela Milićevci kod Čačka bez osnovnih uslova za život (VIDEO)

Porodica Panić iz sela Milićevci kod Čačka krsnu slavu Svetog Nikolu dočekuje u žalosti nikad većoj.

Naime, petočlanu porodicu su dve odvojene tragedije u poslednjih šest meseci pretvorile u tročlanu. Prvo je pre pola godine glava porodice, otac Slavko, preminuo od tumora, a juče je sahranjen Slobodan, najstariji od trojice sinova, mladić od 30 godina, koji je digao ruku na sebe.

Fejsbuk objava na profilu Vlada Dragića

U kući bez vode i struje ostala je majka Dragica sa sinovima Branislavom i Miroslavom. Branislav pohađa za auto-limara u Srednjoj mašinskoj školi u Čačku, a Miroslav ide u Osnovnu školu “Stepa Stepanović” u selu Gornja Gorevnica.

Žive bez struje i vode, a pre pola godine posle teške bolesti umro je otac, glava porodice. Juče je bila sahrana najstarijeg sina Slobodana koji je nažalost digao ruku na sebe. Zašto je Slobodan ostavio ucveljenu majku i maloletnu braću same na ovom surovom svetu, ta bolna istina je otišla sa njim. Srce da pukne, kamen da zaplače.
„Ostala su sada dva nejaka ptića, sa samohranom majkom i jedna ogromna nada da ćemo se kao nebrojeno puta do sada udružiti i uneti sunce u njihove živote. Porodica Panić oduvek živi bez vode, u kući nisu razvučene vodovodne instalacije. Na 350 metara od kuće je bunar ali je nepristupačan pa svakodnevno vodu ove nejake ruke donose od komšija. Kupaju se u koritu, poljski toalet je na 50 metara od kuće“– piše dalje Vlade.

Panići žive od 70 odsto očeve boračke penzije koja je oko 18.000 dinara i od toga šta majka zaradi koja radi kao negovateljica. Rođaci i prijatelji udružili su se da organizuju akciju, da im se pre svega plati struja i uvede voda, a zatim i adaptira kuća i sakupi hrana, kao i sve što je potrebno za kuću.

Izvor: 032info, 031info, Kurir

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име