JOŠ JEDAN ULTRAZVUČNI APARAT ZA ČAČANSKU BOLNICU

Zahvaljujući angažovanju grada Čačka, Ministarstvo zdravlja, opredelilo je ultrazvučni aparat za Odeljenje urologije Opšte bolnice u Čačku. Vrednost ovog dijagnostičkog aparata je 3,5 miliona dinara, ali je njegova vrednost za medicinske radnike, kao i za korisnike zdravstvenih usluga Opšte bolnice Čačak neprocenjiva.

Aparat se može koristiti za sve dijagnostičke procedure, koje su nephodne naurologiji, jer ova grana medicine koristi radiološku dijagnostiku za direktnu dijagnozu svih bolesti. Namenjen je prevashodno ležećim pacijentima, čime ćemo u dobroj meri smanjiti pritisak na Službu radiologije. Sa druge strane, koristiće se i za ambulantne pacijente, za brzu dijagnostiku.

Ovo je treći ultrazvučni aparat, koji smo u protekla četiri meseca, nabavili za Opštu bolnicu Čačak. Činimo sve što možemo kako bi naši sugrađani imali kvalitetnu zdravstvenu negu i kako bi naše medicinsko osoblje radilo u što boljim uslovima. Zbog toga se trudimo da prvenstveno kompletiramo dijagnostičku službu. U planu je nabavka magnetne rezonance do kraja ove godine i još jednog skenera najnovije generacije.

Izvor: FB Milun Todorović

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име