Kabinet gradonačelnika: Čačanskim porodiljama isplaćene novčane nadoknade

Kabinet gradonačelnika Čačka oglasio se saopštenjem povodom, kako navode, povodom neistina koje su iznete u pojedinim medijima u vezi sa isplate novčane naknade čačanskim porodiljama.

Saoštenje prenosimo u celosti:

Lokalna samouprava Grada Čačka, na čelu sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem, želela je da izađe u susret porodiljama koje su tražile sastanak sa gradskim rukovodstvom kako bi iznele svoje probleme i kako bi ih na adekvatan način rešili.

Zamenik gradonačelnika Vladan Milić danas je zakazao sastanak porodiljama, ali je zbog obaveza na terenu kasnio, o čemu je sekretarica obavestila dve porodilje koje su došle, od njih 208 kojima ovog meseca sleduje novčana nadoknada.

Sekretarica im se ljubazno izvinila, zamolivši ih za razumevanje. Kako su one napustile Gradsku upravu pre dolaska zamenika gradonačelnika, on ih je odmah nakon toga pozvao telefonom. Nekoliko puta se nisu javljale, nakon čega su telefoni bili i nedostupni.

Inače, porodiljama je, i pre zakazanog sastanka, novac danas uplaćen, o čemu nisu uspele da budu obaveštene, jer sekretarica nije mogla da ih dobije na telefon.

Inače, Grad Čačak je jedan od retkih gradova i opština, koji je doneo pravilnik o pravu na novčanu naknadu nezaposlenim porodiljama na teritoriji Čačka, u visini od 20 odsto neto prosečne zarade, kao prošireno pravo finansijskoj podršci porodicama sa decom.

Kabinet gradonačelnika Čačka

2 KOMENTARA

  1. Čačak ima set mera i prava kojima pruža materijalnu podršku pojedincima i porodicama u kojima je i pravo na novčanu naknadu nezaposlenim porodiljama u iznosu 20 odsto neto prosečne zarade.

  2. To što su od 208 nezaposlenih porodilja samo dve došle na razgovor, a u međuvremenu su im isplaćene novčane naknade, govori o tome da nije istina to što su iznosile u medijima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име