Kada se radi, red je i da se pohvali

Čini se da su radnici JKP „Gradsko zelenilo“ imali pune ruke posla. Svakodnevno ih srećemo dok uređuju zelene površine. Zapušteni „urbani džepovi“ postaju prave cvetne oaze, precizno odabranih vrsta i boja. Da nisu žene jedine koje vole cveće i uredne vrtove, dokazuju muškarci koje smo pitali za mišljenje.

„Evo čekam u redu za banku. Jesam, primetio sam cveće. Primetio sam da se radi na svakom ćošku. Eno, tamo kod platana kažu da će biti žardinjere pune cveće. Lepo je to, malo pažnje treba da nam Čačak izgleda svetski. E sad na nama je da to čuvamo.“ – rekao je Vlade.

Podsećamo da je Grad Čačak u saradnji sa JKP „Gradsko zelenilo“ putem projekta, društveno odgovornih kompanija i budžeta grada, zasadio nekoliko hiljada sadnica raznog drveća.

„Jesam. Primetio sam. Bilo je vreme. Ja stvarno ne razumem koja je nauka redovno kositi travu i zalivati travnjak. Ovo na kružnom toku je prava stvar. Ako ne može trava, bar neka stave malč i cveće. I da se urade sve raskrsnice i kružni tokovi na ulazu u grad. Zadovoljan sam kako Čačak izgleda, ali uvek može bolje.“ – poručuje Ilija.

U nekom od sledećih tekstova bavićemo se saradnjom mesnih zajednica sa javnim komunalnim preduzećima. Cilj nam je da pohvalimo dobre inicijative, istaknemo značaj saradnje građana i javnih službi, ali i da ukažemo na eventualne propuste kako bismo ih zajedno uklonili.

„Tu ne treba žaliti sredstva. Javna komunalna preduzeća bi trebalo da prave sopstvene sadnice i da ih sade na svakom ćošku, planski naravno. Po tome se vidi da je ovo grad domaćina. Redovno košenje trave, zabrana parkiranja na zelenim površinama, što više šume i cveća. Evo da ih pohvalim javno, pozdravite direktora“ – poručio je Vasilije.

1 KOMENTAR

  1. Zaista je lepo,svaka cast i sve pohvale ,izhleda brate kao da ga zalivaju uvek sa hidrogenizovanom vodom…

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име