Kada neće oni koji bi trebalo. Trnavac uzeo stvari u svoje ruke!

„Danas sam odradio jedan fizički posao za koji nisam plaćen, za koji niko ne zna čiji je, za koji se prebacuje odgovornost, koji se kritikuje od slučajnih prolaznika i zbog koga niko neće da povije kičmu.“

Fascinirao me broj prolaznika koji je zagledao šta to radim, a drugi koji me je pitao zašto to radim.

Samo dve osobe su se ponudile da mi pomognu, jedna devojka je želela da mi skuva kafu i jedan čovek koji mi je doneo flašu vode da se osvežim i koji mi je rekao da ću se onesvestiti na suncu.

Foto fb Nemanja Trnavac

Ovi ljudi koji su želeli da mi pomognu su vaspitani u jednom sistemu u kome su postojale odredene vrednosti i ja im se zahvaljujem.

Ja sam taj posao uradio, iako nije politička kampanja, a neki bi neki rekli da samo tada političari nešto rade, iako od njegovog prezentovanja neću dobiti nikakvu pohvalu i nagradu, iako možda niko neće ni primetiti da je urađen, osim onih kojima korov i trava otežavaju kretanje po trotoaru, ali od njih zahvalnost i ne treba.

Foto fb Nemanja Trnavac

JA SAM TO URADIO JER SAM TAKO VASPITAN KOD KUĆE, JER JE TO BILO NORMALNO U SISTEMU U KOM SAM ROĐEN 1982. GODINE, U KOM SE POMAŽE NEMOĆNIMA, U KOME SE NE ČEKA DA TI NEKO NEŠTO KAŽE DA TREBA DA URADIŠ, U KOME SU SE POŠTOVALI STARIJI I SLABIJI OD SEBE. ZATO ŠTO TAKO TREBA BEZ PITANJA. NIJE SE KUKALO NA VLAST I OČEKIVALO DA TO VLAST URADI POSAO KOJI MOZE URADITI BILO KO. DA OČISTI ISPRED KUĆE, HAUSTORA LED ILI STUBIŠTE DA BUDE PRIMER U SVOM DOMU I KOMŠILUKU.

Pođimo od sebe, uredimo svoje dvorište, ne komentarišimo druge, ne gledajmo drugome u zube krevet, tanjir i novčanik. Živimo svoj život i poštujmo druge. Biće nam svima bolje. To ne zavisi od vlasti, to zavisi od nas samih.

Pobedimo prvo sebe !

(P. S. Pred sam kraj sam se ubo na odbačenu iglu od šprica, ali bar neće neko dete koje se tuda igra i svakodnevno prolazi.)

Preuzeto sa fejsbuk profila Nemanje Trnavca

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име