Kalendar kulturnih dešavanja na Gradskom trgu i amfiteatru u Ovčar Banji tokom jula

Како наводе из ТО Чачка, град Чачак ће током јула месеца имати изузетно садржајан и богат програм. Концерти и манифестације одржавају се по редовном програму и календару ТО Чачка и у оквиру програма националне престонице културе „Чачанска родна“. Такође, очекује нас неколико великих летњих концерата различитих жанрова.

Већ у првој седмици, у понедељак, 3. јула, наступиће професионални џез ансамбл Биг Бенд РТС, а крајем седмице нас очекује Фестивал вина „West Wine Fest” који се одржава 7. и 8. јула на Градској плажи у Чачку.

У Овчар Бањи, у амфитеатру, 9. јула, Удружење Ирмос организује целовечерњи концерт духовне и световне музике у извођењу хора „Бранко“ из Ниша.

У Чачку биће организовани концерти на Градском тргу и то 11. јула нас очекује наступ чувеног виолинисте Немање Радуловића, дан касније, 12. јула, концерт Биљане Крстић, а 13. јула се одржава манифестација „Вукасови дани“ у част прослављеног српског и чачанског текстописца и композитора Предрага Вуковића Вукаса. У оквиру ове манифестације наступиће позната имена наше естраде: Лепа Лукић, Мирослав, Илић, Аца Илић, Радиша Урошевић, Ана Бекута, Снежана Ђуришић, Гордана Лазаревић и Вера Матовић, а са којима је Вукас сарађивао и за које је компоновао незаборавне хитове.

Манифестација која се организује у Миоковцима – „Дани српске кајсије“ биће одржана 15. јула. У Овчар Бањи 18. јула у оквиру програма „Летњи дани културе“ биће одржан концерт чачанског музичког састава „Стари Град“, а 19. јула као најава Сабора фрулаша „Ој Мораво“ очекује нас концерт „Фрулашко предвечерје“ на Градском тргу у коме учествује Трио Неде Николић са гостима, уз пратњу Београдског омладинског народног оркестра под вођством Славка Митровића Цалета.

Једна од највећих манифестација у нашем граду, међународни фестивал „Етнофест“ почиње 20. јула и то наступом Дејана Петровића и Биг Бенда, на Градском тргу у Чачку, а већ сутрадан наступ ће имати Национални ансамбл „Коло“. Програм Етнофеста на Градском тргу у Чучку, поред наступа иностраних фолклорних ансамбала из Чилеа, Палестине, Турске, Грчке, Мексика, Колумбије, Грузије и др., пратиће и бројне изложбе, Летњи сајам туризма 20. и 21. јула, а последњег дана фестивала представа комичара Крушевац Гето.

Традиционална манифестација Сабор фрулаша у Прислоници, одржава се ове године од 21. до 23. јула, а овогодишње издање Фестивала амбијенталне и етно музике „Карусел“, почиње 31. јула.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име