KANCELARIJA ZA DUALNO OBRAZOVANJE I NOKS U ČAČKU ORGANIZOVALI SOCIJALNI DIJALOG „MLADI MLAĐIMA“

Kancelarija za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija Srbije (NOKS) organizovali su u sredu, 10. maja u čačanskoj sali Skupštine, promociju Nacionalnog modela dualnog obrazovanja i okvira kvalifikacija u Republici Srbiji.

Pod nazivom „Mladi mlađima“ održan je takozvani socijalni dijalog, na kojem su predstavnici različitih fakulteta prenosili svoja znanja i iskustva stečena tokom školovanja učenicima prve godine srednje škole, kako bi im pomogli da razviju pozitivne stavove i razreše neke dileme u vezi sa dulanim obrazovanjem.

Inicijativa za dijalog je pokrenuta, jer mladi najviše veruju jedni drugima i mogu pomoći u rešavanju različitih dilema, istakla je direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija Gabrijela Grujić.

Gabrijela Grujić

„Cilj socijalnog dijaloga je da učenicima pomognemo u određenim dilemama. Potrebno je da mladi koji imaju više iskustva, razgovaraju sa đacima prve godine srednje škole. Na taj način oni će lakše rešiti dileme koje imaju i saznati sve o aktuelnim temama koje ih interesuju“ – rekla je Gabrijela Grujić. Ona je istakla da će u narednom periodu biti osnovan stalni tim inicijative socijalnog dijaloga „Mladi sa mlađima“, koji će biti dostupan svim mladim ljudima.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović zahvalio je predstavnicima Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalnom okviru kvalifikacija, direktorki Gabrijela Grujić, kao i svima koji su se odazvali socijalnom dijalogu, ističući značaj ovog vida obrazovanja, kao i to da je ono u Čačku odavno zastupljeno.

„Čačak je odavno prepoznao značaj dualnog obrazovanja, koji je oživeo i u čačanski srednjim školama, ali na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku. U ovom modelu obrazovanja, saradnja između škola i kompanija podignuta je na viši nivo, a predstavnici privrede aktivnije su se uključili u sve faze obrazovnog procesa. Čačak će sigurno nastaviti sa ovom praksom, jer se na taj način poboljšava kvalitet praktične nastave u kompanijama uz aktivno učešće učenika u procesu proizvodnje“ – rekao je gradonačelnik Todorović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име