„Kancelarija za mlade Čačak“ je svečano otvorena pre 5 godina

Aktivisti KZM Čačak su iskoristili priliku da nas podsete na dan kada su svečano započeli svoju borbu za položaj mladih u gradu i poboljšavanje kvaliteta društvenog života u gradu na Moravi. Prenosimo hjihovu objavu sa fejsbuk stranice Kancelarija za mlade Čačak

„Naša Kancelarija za mlade svečano je otvorena 20. marta 2015. godine, simbolično na Međunarodni dan sreće.

Neposredno pre toga, održani su sastanci sa predstavnicima omladinskih udruženja kojih je u to vreme bilo svega nekoliko. Takođe u maloj sali Doma kulture održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni planovi Kancelarije za mlade tj. gde će se ona nalaziti, čemu i kome je namenjena. Na konferenciji su bili prisutni predstavnici brojnih javnih ustanova koje će nakon toga postati naši dugogodišnji saradnici.

Prvi koordinatori bili su Jelena Kovačević i Dušan Radojević, a Kancelarija je bila u nadležnosti gradske uprave za lokalni ekonomski razvoj, čiji je tadašnji načelnik Vladimir Grujović veoma zaslužan za samo osnivanje. Od samog početka KZM pruža podršku mladim ljudima koji žele da svojim aktivizmom unaprede položaj mladih u gradu, ali između ostalog i položaj svih građana.

Prva akcija Kancelarije za mlade održana je već narednog dana, 21. marta, učešćem u obeležavanju Svetskog dana poezije gde su volonteri svojom kreativnošću upotpunili ovaj događaj. Na prvoj akciji učestvovala je i Jovana Jevremović koja je tada pohađala osmi razred osnovne škole, a danas je student Fakulteta političkih nauka i volonterka naše Kancelarije i dan danas.

Sa ponosom se prisećamo naših početnih koraka i sa velikim entuzijazmom nastavljamo dalje, kako bismo u što većoj meri doprineli boljem položaju pre svega mladih u našoj zajednici.“

Izvor: 032info / Kancelarija za mlade Čačak

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име