Komplikovana epidemiološka situacija u Lučanima: Pojedini pozitivni građani i dalje ne poštuju mere izolacije, zaražena i većina medicinskih radnika

Lučani – Teška epidemiološka situacija i dalje je u opštini Lučani. Juče je evidentirano 270 pregleda, od čega je 94 prva i 166 kontrolnih.

Nakon pristiglih rezultata za 92 uzorka, korona virus potvrđen je kod još 50 osoba. Ono što zabrinjava jeste sve veći broj zaraženih medicinskih radnika, ali i dalje veoma neodgovorno ponašanje pojedinih građana.

„Potpuno smo desetkovani jer je korona virusom zaraženo 12 medicinskih sestara i devet doktora. Sada, sve specijalistima imamo pet doktora u Domu zdravlja u Lučanima i pet lekara u Guči. Ako se ovako nastavi, plašim se da neće imati ko da leči ljude. Na dnevnom nivou u proseku je pozitivno oko 80 odsto testova, a broj pregleda i dalje je u porastu. Sa jedne strane imamo uplašeni narod koji dolazi u Dom zdravlja, a sa druge građane koji apsolutno ne poštuju mere izolacije, a čak i oni kojima je potvrđen virus, a nemaju tešku kliničku sliku, šetaju i završavaju obaveze“, rekla je za RINU, dr Danica Stefanović, direktorka Doma Zdravalja u Lučanima.

Pacijenti iz ove opštine koji zahtevaju bolničko lečenje većinom su smešteni u Opštoj bolnici u Čačku, koja je prepuna, pa sedam pacijenata iz Lučana prima terapiju u dnevnoj bolnici u Guči.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име